sábado, 4 de diciembre de 2021

Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Sector Wild West", Les Casetes d´en Muntaner - Vallirana (Barcelona).

Via Kiss, 6a+. Sector Wild West.

El Turó de Cal Beco ubicat a la població de les Casetes d´en Muntaner - Vallirana de la prròvia de Barcelona. És un dels llocs o zones d´escalada molt properes a Barcelona.
Gràcies al gran treball de recuperació i nous intineraris en gran mesura realitzats pel col·lectiu D.E.E.P. (Defensa de l'Escalada i el seu Patrimoni) es contemplen una llista de prop de 200 itineraris, dividit en diversos sectors i subsectors. Escalada de graus baixos/mitjans normalment entre IV+/V+ i el 6b/6c. Amb una qualitat de roca excel·lent.
En aquesta ocasió visitem el Sector Wild West, aquest el localitzarem a la part més a l'esquerra mirant el Turó de Cal Beco des de la carretera o zona d'estacionament.

Turó de Cal Beco - Vallirana /Les Casetes d´en Muntaner (BCN).

Masia Cal Jep, Les Casetes d´en Muntaner (BCN).

Aproximació:

Des de Barcelona, prendrem l'A-2, fins a la sortida 599 des de la B-24. O bé venir per la N-340a en direcció Vilafranca del Penedès. Passarem tota la població de Vallirana i just a l'entrada de "les Casetes d'en Muntaner". Arribant a l'altura de la Gasolinera "Galp" a la nostra esquerra, girarem a la dreta per aparcar en un tram de pista asfaltat al costat just de la Masia Cal Jep "Masia amb cartell de EN VENDA". Estacionarem aqui el vehicle evitant de molestar a altres usuaris.

Camí d´acces al Turó de Cal Beco.

Peus de vies Turó de Cal Beco "Sector Wild West", Les Casetes d´en Muntaner-Vallirana (BCN).

Acces:

Un cop estacionat el vehicle, caminem cap a la Masia Cal Jep, veurem  una tanca amb cartells amb un número de telèfon i publicitat de venda de llenya i carbó. Seguirem les indicacions cap a la Fàbrica de Ceràmica Artesana Becerra. Després seguirem per una pista de terra que va ascendint, hi ha diversos senders que surten cap a la base de la Paret del Turó de Cal Beco. Però seguir els que veieu que tenen una fita de pedra, ens adetraran pel bosc de pins fins arribar a la paret. Per arribar al sector Wild West d'anar vorejant la base cap a l' esquerra, fins al final i anar mirant el nom de les vies gravats o escrits sobre  la paret.

Via Deep resisténcia, V+. Sector Wild West.

Via Deep resisténcia, V+. Sector Wild West.

La roca és tipus calcari de bastant bona qualitat. Donant una condicions extraordinàries en les vies de bones a molt bones. Això va units a l'aproximació i proximitat de la ciutat de Barcelona i l'accés a peu a tot just 10 minuts, les converteix els caps de setmana en un formiguer d'escaladors, mes tranquil·la entre setmana. Les vistes no són del millor, a més del constant soroll de la carretera al pas de vehicles. També l'abandó i deteriorament d'una pedrera li dóna un caràcter gairebé d'abocador. Encara hi ha alguns escaladors que fa batudes i netegen una mica la zona. Per a la seva millor conservació.

Via Pulp fictión, 6a. Sector Wild West.

Via Sex bomb, 6a. Sector Wild West.

Via Sex bomb, 6a. Sector Wild West.

El Sector Wild West al Turó de Cal Beco és potser un dels sectors que sol tenir potser menys afluència d'escaladors. Potser per la mateixa aproximació, els seus itineraris són força variats i amb una equipació molt bona. En alguns itineraris pocs, ens vindrà bé portar alguns friends, encara que la majoria de vies estan equiupades amb parabolts.
Interessant l'Intinerari Deep resistència, un bonic diedre que ens farà moure'ns i col·locar-nos de maneres diferents. Provar-ho!!!.
Desvinculacions molt solides, encara que aconsellem que si decidiu fer Top Rope o deixar la corda passada per dalt ultilitzar el vostre material, per evitar el desgast prematur. Gràcies.
I si us plau mantenir la zona neta d'escombraries i papers.

Via Barry guay, 6a. Sector Wild West.

Via Barry guay, 6a. Sector Wild West.

Sector Wild West.

Turó de Cal Beco.

Ressenyes Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Sector Wild West", Les Casetes d´en Muntaner - Vallirana (Barcelona).-

Via 1.- Totems, V+.  (Friends - Fisura).
Via 2.- Escala-frio, V+. (Parabolts).
Via 3.- School, V+. (Parabolts).
Via 4.- Space oddity, 6a. (Parabolts).
Via 5.- Annabelle, V+. (Parabolts).
Via 6.- Reservoir dogs, 6a. (Parabolts).
Via 7.- Tarántula, 6b. (Parabolts).
Via 8.- Tot friends, 6a. (Friends- Fisura).
Via 9.- Pulp fiction, 6a. (Parabolts).
Via 10.- Deep resistència, V+ (Parabolts - Diedre).
Via 11.- Super llastra, 6a, (Parabolts).
Via 12.- Inés Robles, 6b+. (Parabolts).
Via 13.- Red, red wine, 6a+. (Parabolts).
Via 14.- Lucky man, 6b. (Parabolts).
Via 15.- Esperant asseguts, 6a. (Parabolts - Diedre).
Via 16.- Climb-maniacs, 6a+. (Parabolts).
Via 17.- Kiss, 6a+. (Parabolts).
Via 18.- Barry guay, 6a. (Parabolts - Fisura).
Via 19.- Sex bomb, 6a. (Parabolts).

Material: 14 cintas expres, baga d'ancoratge i casc. Opcional algun friends per a les vies Totems i Tot Friends. Alçada maxima uns 25 metres.


Croquis Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Sector Wild West", Les Casetes d´en Muntaner-Vallirana (BCN) extret de.- https://fernando-espacioamorylocura.blogspot.com/ 

Masia Cal Jep, Les Casetes d´en Muntaner- Vallirana (BCN).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario