domingo, 26 de noviembre de 2023

Escalada Esportiva El Clot de la Mònica - Sector Clean is Good, Collbató (Barcelona).

Sector Clean is Good - Escalada Esportiva El Clot de la Mònica.

El Clot de la Mònica, és una bonica vall ubicada al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, aquí podem trobar una gran divesitat d'activitats per fer a la muntanya, de vegades fins i tot potser massa. Aquí s´han equipat molts itineraris d´escalada tant per a esportiva com d´estil més clàssic.
Entre els seus sectors, hem volgut apropar aquesta vegada, a la Roca o Placa de Clean is Good. Esperem que us agradi i ho trobeu del vostre interès.

Passeig de Ronda, Collbató.

Camí a Collbató - Hipica / Finca Cal Simo.

Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem l'A2 direcció Lleida / Tarragona, i sortirem a la sortida de Collbató, continuarem rectes i paralel.les i al costat de l'autovia sense entrar cap al municipi de Collbató. Seguirem després de passar la gasolinera i el supermercat BonPreu fins que veiem les indicacions del Restaurant Vinya Nova i la Hipica. Les seguirem i estacionarem el vehicle entre el Passeig de Ronda i Carrer de Lloret de la Urbanització del Pla del Castell a Collbató. 

Després estacionar el vehicle, agafarem la pista forestal amb acesso restringit vehicles que continua al final del Carrer Lloret que s'endinsa en els camps d'oliveres al costat de la Hipica "Finca Cal Simó". Seguirem fins al final del tancat de la Hípica i agafarem el primer tram de pista que ens surt a l'esquerra. Ascendirem pel fins arribar a l'antic estacionament del Clot de la Mònica (una explanadita amb cartells de acesso restringit vehicles), girarem de nou cap a l'esquerra cap al Clot de la Monica, buscant en uns pins a la nostra dreta amb unes marques de pintura blava. Aquestes ens s'endinsessin pel Torrent del Misser i el mateix Clot de la Mònica. Just davant nostre puja un camí de marques blaves que al cap d'una estona es converteix en un corriol.

Serrat d´en Muntaner i la Pastereta.

Sector Clean is Good - Gran Sostre Vermell.

La paret del Sector Clean is Good, la veurem ja a la nostra esquerra, just quan el sender torna a remuntar, ens deviarem a l'esquerra buscant un senderet menys evident, que en zigi-zaga ens acosta fins al Gran Sostre Vermell, peus de vies del Sector Clean is Good, part central.
El Sector compta amb dos subsectors més “Sector Esquerra i Sector Oest”, que ja visitarem en properes visites.

Via Dimissió imminent, V. 

Via Dimissió imminent, V.

Gran Sostre Vermell.

Via Bastaix, V+.

Clean is Good, és una de les parets per a la pràctica de l'escalada més properes o amb menys aproximació del Clot de la Mònica, la veurem a mà esquerra, en començar el camí de l'Artiga Alta, Torrent del Misser per sota del Serrat d´en Muntaner i l´Agulla del Frare de Baix.

Aquí trobarem, vies curtes equipades de diversa dificultat i altres itineraris semiequipats d'aquí el nom del Sector Clean is Good, encara que també per fer referència a l'actor Clean Eastwood, els equipadors o qui van donar nom a aquesta zona segurament podran aclarir el perquè el van anomenar així .

Via Bastaix, V+.

Via Bastaix, V+.

Via Plors a mitjanit, V.

Via Plors a mitjanit, V.

Dir que el sector està en una ubicació privilegiada, lloc assolellat i molt tranquil. Amb un peu de vies molt ampli i còmode.
Ens equipem, i comencem a temptejar alguns dels itineraris que ens ofereix, aquests van des de V a 7c de grau de dificultat escalada esportiva.

Roca de molt bona qualitat i molts dels itineraris són molt interessants amb passos bonics, si més no a vosaltres ens ha agradat.
Alguns d'aquestes vies són semiequipades, per la qual cosa cal portar una mica de material addicional, joc de friends, fisurers, bagues savineres i algun cordino per repassar algun pont de roca.

Sector Clean is Good.

Peus de Vies - Sector Clean is Good.


Via Mag Ur el Xhaman, 6a+.

Via Mag Ur el Xhaman, 6a+.

Via Vulcanus, V+.

A les vies equipades, l'equipació està força bé a base de parabolts i amb bones reunions per realitzar les desvinculacions, algunes són compartides per dos o més itneraris.
Les vies van des de 12 a 33 metres "Via Diagonal emotion" de longitud la mitjana es queda en uns 25 metres, de manera que amb una colla de 60 metres farem de sobres, si volem fer la "Via Diagonal emotion" preveure portar una corda de 70 o 80 metres.

Via Vulcanus, V+.

Via Vulcanus, V+.

Via Vulcanus, V+.

Ressenyes Escalada Esportiva El Clot de la Mònica - Sector Clean is Good, Collbató (Barcelona).- d'Esq. a Drta.

Via 1.- Plors a mitjanit, V. (Equipada parabolts).
Via 2.- Pelegrí roquer, 6a. (Equipada parabolts).
Via 3.- Vulcanus, V+. (equipada parabolts, pintats de blau).
Via 4.- Mag Ur el Xhaman, 6a+. (equipada parabolts, pintats de blau).
Via 5.- Dimensió llastra, 6b+. (Equipada parabolts i pont de roca). * Inici en fissura, segueix per la placa.
Via 6.- s/t, 7c. (Equipada parabolts).
Via 7.- s/t, 7b. (Equipada parabolts).
Via 8.- Dimissió impossible, 6c. (Desequipada, només la R). * Diedre desplomat.
Via 9.- Dimissió imminent, V. (Semiequipada, cordino, reunió en savina). * Inici diedre vermell.

Via Mag Ur el Xhaman, 6a+.

Via Mag Ur el Xhaman, 6a+.

Sector Clean is Good - Escalada Esportiva El Clot de la Mònica.


Via 10.- Bastaix, V+. (Equipada parabolts).
Via 11.- El clan de l´ós cavernari, 7a+. (Equipada parabolts).
Via 12.- The mansion of the alacran, 6b. (Desequipada, només la R). * Fletxa gravada a la roca a l'inici.
Via 13.- Diagonal emotion, 6c+. (Equipada parabolts i cordins). * Fissura diagonal.
Projecte "marca blau-vermella al croquis".- s/t, ??. (1 parabolt). * Bauma.
Via 14.- Englatina, 6a. (Equipada parabolts). * Placa, sortida en fissura.
Via 15.- Grey day, 6a. (Equipada parabolts). * Fissures i placa.
Via 16.- Original, 6a. (Desequipada). * Fissures diagonals.

Material: 10 cintes exprés, casc, arnès, assegurador, bagà d'ancoratge i peus de gat per a vies equipades i Joc de friends, fisurers i cordins per a vies semi equipades “està marcades amb un asterisc groc al croquis”. Opcional: magnessera i malló (per abandonar). Alçada màxima de les vies uns 33 metres. Corda de 60 o 70 metres de 9´5 mm. a 11 mm. de diàmetre.

Nota: Totes les vies amb el (*), es necessitarà material addicional.

Croquis i Ressenyes Escalada Esportiva el Clot de la Mònica - Sector Clean is Good, Collbató (Barcelona).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario