martes, 1 de octubre de 2013

Ascension a la Miranda de Sant Antoni "Via Aresta Ventolin, 6a - 85 m." Montserrat (Barcelona).




Aupa!!!! Aqui os dejamos otra bonita ascension a esta zona de Montserrat muy proxima al Cavall Bernat, pero que esta muy poco reseñada o mejor dicho se encuentran muy pocos reseñas de este lugar.
La Miranda de Sant Antoni se encuentra justo al lado del Cavall Bernat, tiene varias vias para hacer bien euipadas con parabolts, aunque bastantes distanciados asi que tener muy claro el grado!!!!!. donde os meteis.
La Via Aresta Ventolin es una via bastante curiosa en su segundo largo tendreis que hacer dos reuniones y un pequeño rapel, ademas de un flanqueo por su cresta,jejeje. Esto le da una cierta emocion y variedad de otras vias.
Bueno en una de las fotos os dejamos reseñada su ascension y en otro como llegar a ella atraves del recorrido equipado El Cap de Mort. No hemos podido encontrar el croquis de la via. Pero hay os dejamos con esta bonita y diferente via clasica de nuestra querida Montserrat. Salut y a disfrutar.












Reseña La Miranda de Sant Antoni "Via Aresta Ventolin, 6a - 85 m." Montserrat (Barcelona).

Via: Aresta Ventolín
Oberta per Marcel Millet i Jordi
Equipament: Parabolts ...
Mateial:  7 Cintes exprés y algun cordino
Observacions: La graduació és corecte, però una mica apretada, amb assegurances allunyades sobretot en els trams més fàcils.

L1 (IV+).- A pocs metres de l'inici cal superar un baumat (1 parabolt) i seguir per una placa més fàcil (1 pont de pedra) fins a la R.

L2 (6a).- Una mica més dreta que l'anterior. 2 Parabolts. Cal fer la reunió abans d'arribar al cim del contrafort (marcat a la ressenya) ja que a dalt no hi ha res.

L3 (IV).- Canvi de reunió. Pujar a dalt del contrafort, i baixar al collet on farem reunió.

L4 (V).- El llarg més maco i espectacular.

Descens.- A la esquerra del cim. busqueu (vigileu!!!) Una reunion feta amb cordas (un triangle de força) ,aquesta es la reunio per fe el rapel uns 50 m. fins un colladet molt a prop de la bauma de Sant Antoni. Desde ha hi busqueu la canal dels Avellaners per baixa al cami de l´Arrel al refugi de Santa Cecilia.



Aproximacio.- Acces al refugi de Santa Cecilia.
Del refugi pel Gr- 172 anirem en direcció al monestir, passant per sota del serrat del Moro, fins troba una canal amb un punt pinta de verda en la roca o una fita. puguem per aqui (es la paret de l´esquena del Diable). Molt pero molt en comte al puja esta canal esta molt erosionada i pudeu rel-lisca moltes vegades.
Una ve...gada a dalt busquem una corda fixa i anem pel pasa del CAp del Mort fins al peus del Cavall Barnat .La Miranda es trobe just davan del Cavall(per laseve via normal,ok).

Tornada.- podeu baixa per el mateix lloc o si voleu el cami de Sant Jeroni o canal del Cavall. Totes son bones opcions pero una micas dolentotes.jajaja.













Ressenyes Miranda de Sant Antoni (Cara Sud i Oest).-

Via 1.- Aresta Robin Hood, V/Ae - 40 m. buriles.
Via 2.- Xaxaxavi, V-. - 25 m. spits.
Via 3.- Aresta Brucs, IV+ - 50 m. buriles llevar bastantes chapas recupersables.
Via 4.- Tamara, 6a - 25 m. parabolts.
Via 5.- Bon Nadal, 6a - 40 m. parabotls.
Via 6.- ¿?, 6a - 35 m. parabotls.
Via 7.- Normal, IV - 30 m. spits y buriles.
Via 8.- Aresta Ventolín, 6a - 85 m. parabolts.
Via 9.- Sant Antoni i El Dimoni, 6a - 70 m. (Tascones, friends hasta el nº 3 y cordinos para merlets)

No hay comentarios:

Publicar un comentario