martes, 28 de octubre de 2014

RE "Recorregut Equipat" Canal de l´Artiga Alta (D), L´Artiga Alta/ Montserrat. (Barcelona).


Clàssic recorregut de descens i accés a vies d´escalada, molt llarg amb cordes nuades característic d ´aquesta bonica canal. L´impressionat ressal de 40 metres és un dels trets distintius principals d´un recorregut que val la pena, per descobrir el Montserrat autèntic. Recorregut sense cable de vida, cal anar segur!!!!.









Croqui i Resenyes de RE "Recorregut Equipat" Canal de L´Artiga Alta (D), L´Artiga Alta /Montserrat. (Barcelona).-

Fitxa Tecnica: 

Dificultat: D.
Aproximacio: 20 minuts.
Durada: 30 minuts.
Tornada. 50 minuts.
Desnivell /Cota máxima: de 370 metres a 800 metres.
Equipament: Cadenes, cordas nuades fixes e instalacions per rapelar. Trams de grimpar alguns moltsa pulits, un passatges aeri, Grau d´exposicio 2 de 3. Espai protegit d´interes Natural.
Material: Disipadora, arnes, rapelador,baga de seguretat, corda (40 metres).

Aproximació: Deixem el vehicle prop de la Masía de la Vinya Nova, on accedim des des A2 sortida Collbato pasant per el Bruc Residencial. Hi ha indicacions perquè el El Ma`s és un restaurant molt popular. Resseguim la pista que va a Collbató, ens enfilem a l´esquerra a prop de la segona riera (hi ha unes pilones de fusta). El camí segueix la canal de l´Artiga Alta des de l´inici. Continuem canal amunt, deixant a la dreta indicadors de la ferrada de les Dames.

Recorregut.-

Una Artiga és un trocs de terra que havia estat cobert de bosc, Garriga, etc... Llavors per tal de prepara aquesta terra perque sigui apta per conrear-la, la vegetacio ha esta eliminada.
La Canal de l´Artiga Alta esta situada a la esquerra del Serrat de les Artigues, a la dreta del qual hi ha de l´atre Artiga, la baixa coneguda actualmente per la Ferrada la Canal de Les Dames.
La Canal de l´Artiga Alta com la ferrada de les Dames tenen una bona continuacio, Podem escollir pujar per la Canal de Artiga Alta i baixar rapelant per la Canal de les Dames o viceversa. Així complementem el dia. O siemplemente tornem pel camí de retorn que després comentem.

La aproximació a recorregut equipat es realitza pel torrent ample, fins arribar a peus de la serra de les Artigues, aqui es divideix en dos canals, l'Alta i la Baixa. On aviat trobarem el primer trams de flanqueig amb cadenes.

Seguim el recorregut molt a prop de la paret, plena de vegetació amb passos de cadenes i algun cable. La Canal s'estreny i haurem de superar el pas d'uns 8 metres equipat amb cordes.

Arribem a un replà, aquí ens trobem un altre canalon, aquest és el més llarg equipat amb cordes i cadenes, uns 40 metres. El tram està bastant relliscós i polit haurem de vigilar molt.

L'últim tram és el més vertical uns 15 metres de llarg. Tots els trams de la canal estan equipats per a rapelar.

Tornada: Tot l´intinerari està equipat per rapelar, per la qual cosa una opció podria ser baixar per on hem pujat. Sino, seguirem la canal fins al camí de Pollegons, que seguirem a la dreta, primer remuntant breument, i, després, avall fins a la pista que va de Colbató a la Vinya Nova.

Resenyes extretes de.- http://esgarrapacrestes.blogspot.com.es/













No hay comentarios:

Publicar un comentario