lunes, 7 de octubre de 2013

Escalada Clasica a La Miranda de Can Jorba "Via Sol Solet, IV+. - 130 m." Can Jorba - Montserrat. (Barcelona).


La Miranda de Can Jorba, otra clásica entre las clásicas, jejeje. Buena Via para la iniciación con un grado correcto, buenas presas, una pared sin apenas descomposición, buenas reunios y comodas. Vamos otra que no podeis dejar peder.jejeje.







Croqui de la Via Sol Solet IV+,Miranda de Can Jorba.Montserrat.(BCN).

Llargada del recorregut: 130 m.
Temps: 1´30 - 2 h. (+ o -).
Dificultat: IV+...
Material: 11 cintes exprés.
Primera ascensió: Tardor 1992 per Joan Oliva i el Gullem Arias.

Aproximació: Des del Bruc Residencial prenem la pista que mena a Can Jorba, on deixem el cotxe. Tot seguit prenem el camí que porta a la Canal del Joc de l´Oca i just a l´esquerra de la primera cadena tenim l´inici de la via, sota el sostre característic visible uns cent metres per sobre nostre. 15 minuts des del cotxe.Marques grogues.A l´esquerra de la Bego-Miguel-Kush.

Descripció:

L1/ IV+.- Sortim en lleugera tendència diagonal cap a l´esquerra, per continuar després recte per una placa amb roca força polida. 30 metres fins la primera reunió, situada a una còmoda lleixa. 7 parabolts.

L2/ IV.- Seguim recte per una bonica tirada sobre placa amb roca molt fiable. 20 metres tranquil.lament fins la segona reunió,novament molt còmada. 5 parabolts.

L3/ IV+.- Sortim amb tendència cap a la dreta uns pocs metres, per enfilar després recte i desviar-se novament cap a l ésquerra. A mitja tirada trobarem el pas clau de la via (molt ben protegit) on la mida i la disposició de les preses no és tan evident com a la resta de la via. Un cop superat el pas ens resten uns agradables metres fins la tercera reunió. 30 metres. 11 parabolts.

L4/ IV+.- Comencem amb un petit flanqueig cap a la dreta per anar a buscar el començament d´un petit esperó, el quel seguirem per acabar, amb tendència cap a l´esquerra, en una placa fins que tinguem que entrar a la reunió, que queda just a l´atra banda del diedre, novament molt còmoda. 25 metres. 5 parabolts.

L5/ IV.- Sortim recte fins a la base del sostre i l´evitem per l´esquerra. Un cop superat, anem a buscar la darrera reunió amb tendència cap a la dreta. 25 metres fins fins arribar a la reunió, que queda sobre el característic desplom de la Miranda. 3 parabolts. Variant: Des de la base del sotre, l´ataquem directament. 15 metres. 4 parabolts.

Descens: Des de la darrera reunió fem 3 ràpels per la via Escabroni Escapullini. 1.- 45 metres volat., 2.- 30 metres, 3.- 40 metres. En cas de dur una única corda es pot rapelar de dues reunions intermèdies una mica precàries. Una altre opció és seguir per l´Aresta Brucs de l´Agulla de Can Jorba i després baixar pel Joc de l ´Oca o pel camí de la Palomera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario