lunes, 13 de abril de 2015

Ruta a peu Turó d'en Galzeran, 484 m. des de La Conreria, Sant Fost de Campsentelles. (Barcelona).

Guti & Xanadu.

Cami dels Castanyers.
Fàcil pujada al pic més alt de la Serra de Marina, amb bones vistes sobre el Maresme, i el Vallès Oriental. Aquesta ruta és una de les més curtes per accedir al Turó i anar amb la família. Mig matí i conbinable amb altres itineraris de la zona. El Turó d'en Galzeran és un pic dins del repte 100 Cims, també conegut localment com d'en Mates o del Telegraf.


Alberg de la Conreria.
Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: Baja
Temps / Horari: 1 h.
Desnivell / Quota màxima: 348 metres a 484 metres.
Ús: Si.
Ús actual: Si.
Senyalització: Regular..
Llocs de Valor: Albers de La Conreria,Mas Po-Canyadó,Cementiri del Colera,Turó d´en Galzeran.
Època: Tot l'any.

Com arribar: Anem a l'alberg de colònies de La Conreria o si ho preferim a la de Mas Po-Canyadó. Accedint des de Sant Fost de Campsentelles per la carretera B-500, km 6. Deixem el vehicle en qualsevol de les dues zones per estacionar.

Cementiri de la Colera.
Recorregut.-

Ruta que podem iniciar tant a l'Alberg de La Conreria oa La casa de colònies de Mas Po-Canyadó. Aqui la iniciem des del Camí desls Castanyers de les primeres cases on ens ha estat més fàcil estacionar el vehicle. Els diumenge o caps de setmana sol està molt freqüentada la zona.
Cementiri de La Colera.

Casa de Colonias Mas Po- Canyadó.
El camí és molt senzill i per fer-ho amb tota tranquil amb la família (nens, etc.). Gairebé no es nota el desnivell. Si es coneix la zona o portem mapa podrem agafar algun que un altre drecera. Nosaltres vam estar gairebé tota la ruta per la pista que coincideix amb el GR 92. (marques vermelles i blanques). Vam accedir al Turó per pista i vam tornar per un dels seus dreceres. quedant una ruta semicircular.


Inici de la ruta.
Des del cami dels Castanyers, sortim en direcció a la carretera B-500, km.6. En uns 10 minuts arribem a la carretera i agafem el desviament a Mas Po- Canyado (Cartell indicatiu). Caseta de colònies modesta amb molt d'encant, A la nostra dreta trobarem una fita del SL- C 145, si la recorrem unes metres després d'una corba força tancada cap a la nostra esquerra ens trobarem amb el cementeri de la Colera. Un antic lloc de principis de segle XVIII on es enterro als barcelonins que van agafar la malaltia del Colera.


Tornem sobre els nostres passos i continuem de nou per la pista. Fins que veiem un cartell del Parc de la Serra de Marina i una cadena perquè no passin vehicles. Aquesta la travessem passat uns 5 minuts, trobarem una altra bifurcació, agafem la de la nostra esquerra segons sentit de la marxa. I a poc (1 o 2 minuts més) un altre desviament, però aquesta vegada a la dreta.



Diposit d´aigua.
Aquest últim desviament continua per la pista (GR 92), fins que donem amb uns dipòsits d'aigua. Aqui tornem a trobar-nos una altra bifurcació aquest cop agafem a la nostra esquerra, ja veiem la torre de vigilància forestal al cim del Turo.
Des d'aquí ja només ens queda anar pujant en zigi -zaga per un antic cultiu de vinyes, fins arribar al cim costat de la Torre de vigilància.
Que és el nostre objectiu el Turo d'en Galzeran od'en Mates a 484 metres d'altura. Un dels cims més alts de la zona del Maresme.

Antinc conreus de Vinyes.

Torre de guaita.

Cim Turó d'en Galzeran, des d'aquí tenim i apreciem les vistes de les comarques properes: Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès.
Per a la tornada agafem el primer drecera o corriol que ens surt al costat de la Torre, (on creixen uns Bambus !!! ??, planta curiosa de trobar per la zona). En poca estona vovemos a la pista on ens trobarem a peu d'una torre d'alta tensió. Girem a la nostra esquerra en camí descendent i després a la dreta tornant per la pista per on hem vingut. Fi de ruta.

Turò d´en Galzeran.

Monolit geodèsic.
Hi ha un monòlit geodèsic que fou utilitzat l'any 1794 per a mesurar el meridià de Dunkerque a Barcelona, que serví per a determinar la longitud del metro. Es féu servir per a la triangulació del vèrtex format pel Matagalls, el Puig Rodó i el Turó d'en Galzeran.

Turò d´en Galzeran o d´en Mates. 484 m.


Torre d´Alta Tensió.



Croquis de la ruta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario