martes, 18 de agosto de 2015

Ruta a peu al Cim de Montalt, 596 m. Sant Vicenç de Montalt (Barcelona).

Sender Local SL- C 76.



El Montalt, es un cim que aquesta inclos a la lista de els "100 Cims" de la federació catalana d'excursionisme, no és que és tracti d'un cim amb una altitud destacable; Però con los 596 mts d´altitud hi ha pocs quilómetres de la costa del Maresme és una talaia des d'on s'almira un panorama excepcional.

El Montalt és una muntanya que forma un contrafort de la Serralada Litoral Catalana a la comarca del Maresme, entre la Serra del Corredor i el Montnegre. El cim del Montalt està repartit pèls Tèrmits municipals de Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt. Al cim hi ha un vèrtex geodesic (Referència 297.116.001 de L'ICGC). Aixi Trobem gran nombre de pessebres al cim.
Bassa d´aigua. SL- C 76.
Aproximació:

Des de Barcelona per la C-32 dirrecció Mataró, sortim a la sortida 104, cap a Arenys de Munt, Buscant la carretera BV-5031 dirrecció a Arenys de Munt de Sant Vicenç de Montalt, Passat Torrentbò i poc abans del Km 14, Trobem una desviació a má esquerra què ens endinsa cap a la Urb. Els Tres Turons (hi ha dues entrades és la segona en sentit de la marxa), paper carrer dels Roures, girem el primer carrer a ma dreta, (Carrer dels Avets) i tot seguit girem a ma esquerra, (Carrer dels Castanyers), Fins a trobar la segona travessia a ma dreta, Carrer dels Pins, On deixem el vehicle. (WG584 42.6043459º N 2.5143157º E).



Senyal Risc de caiguda de pedres y terres!!!. SL - C 76

Exemple de caigudas del terreny. SL- C 76.
Recorregut.-

Des de el carrer dels Pins, seguim planers, s ´acaba  l´asfat i entrem en una pista. La pista coincedeix amb el sender local " SL- C 76", ens un s 100 metres + ò - entra dins del bosc, passent una bassa d´aigua a la nostra dreta. El cami després de les últimes pluges es troba afectat per despreniments, així ho anucian uns pals indicatius. Pasada una canonada de plastic descoberta,continuem deixan un cami mes planer a la nostra esquerra. Continuen per el sender que mes davant trobarem pedres de granit disn del bosc de pinyer, roure i arboç fins arriba a una pista.

Canonada de plàstic descoberta. SL - C 76.

SL - C 76.

SL - C 76.

SL - C 76 (Corriol amb pedres de granit).

Una petita marca per recodar a la tornada el cami. SL - C 76.

Senyal (SL - C 76).

Pal indicatiu (El Pollastre ó El Corral / Pedra de la Ferradura).

Una vegada arribem a la pista trobarem un pal indicatiu, nosoltres venim i tornarem per el sender del Pollastre, Fent cas a les indicacions ens dirigim cap al Corral i la Pedra Ferradura cap a la l'esquerra. Uns metres més endavant ens trobarem una casa "El Corral" a la dreta de la pista. La passarem i aviat veurem un encreuament deixem a la nostra esquerra una pista barrada amb cadena. Continuem i tornem a trobar un altre encreuament, seguim de frente en lleugera pujada

Evitan el sovacons (Marieta).

El Corral.


Bloc de granit amb una ma pintada.

Castanyers.
A la cruïlla deixem la pista que ens surt a l'esquerra i ens endinsem al bosc una zona força plana. Més endavant a Travassarem un torrent i quan el bosc minva comencem a veure castanyers. La pista fa algunes pujades i algun revolt fins que tomba una carena fa una  baixada (uns 10 metres) ens trobem amb un altre encreuament amb un altre pal indicador on tambe trobem la Pedra de la Ferradura.

Carena del Corral.

La Pedra de la Ferradura.

És tracta d'un gran bloc de granit Situat entre el Turó de Montalt (596 m) i el de Turó del Mig (550 m), coll on conflueixen el Límits municipals d'Arenys de Munt, Dosrius i Sant Vicenç de Montalt. És l'petita de les Dues Pedres que hi ha, te un gravat que sembla una ferradura; però és desconeix el significat. Podria ser una marca que delimitava els antigues parròquies.





La Pedra de la Ferradura.

Pal indicatiu al Montalt.
Des de el pal indicador veiem anucia el sentit que hem d´agafa per El Montalt, que es trobá en direcció que tenim davant i per on seguim també emboscats.Primers planers i despres en suau pujada pels reguerots fets, al granit i al sauló, per acció de l´aigua i algunes esgarrapades que hi fan les motos. En mig del bosc, el corriol per on veniem marxa de front i en baixada, nosaltres prenem un que surt a l´esquerra força planer. El corriol fan un gran giravolt i quan comença a fet una baixa molt forta, just a la dreta tenim un altre corriol que en forta pujada i en un parell de minuts, tambe per entre el bosc, ens dura fin el cim de El Montalt.


Corriol de pujada al Cim de El Montalt.

Cim del Montalt, 596 m.

Pessebres al Cim del  Montalt.

Pessebres al Cim del  Montalt.

Pessebres al Cim del  Montalt.

Arenys de Mar.


Cim del Montalt.

Montalt voltat de vegetació, algunes vistes entre mig dels abres. Cim no gaire ample, amb alguna pedrà granitica ple de pessebres que porta el grup d´amics dels Pessebre cada any per desembre desde Sant Vicenç de Montalt on hi ha ubicat el Museu del Pessebre de Catalunya (lloc molt interesant de visita). Al cim tambe trobarem un punt ó vertex geodèsic i un pal amb senyera.
Tornarem per on hem pujat, desfent el mateix cami.

Reguero que fa l´aguia, Al granit.


Montalt.


Interior de la Masia El Corral



Fitxa Tècnica:

Grau de Dificultat: Baixa.
Temps / Horari: 2 h. 30 min.
Desnivell / Quota màxima: 279 m. a 596 m.
Ús: Si.
Ús actual: Si.
Senyalització: Bastant dolenta (Procurrar no Sortir-se del SL- C 76, seguir marques blanques i grogues a la Carena del Corral. Portar i seguir Bé la Ressenyes !!!).
LLOCS de Valor: El Corral, Bassa d'aigua, Pedra de la Ferradura, Pessebres Montalt, Urbanització Tres Turons.
Època: Tot l'any.Portar aigua (ja que no hi ha fonts en tot el recorregut).

No hay comentarios:

Publicar un comentario