viernes, 4 de septiembre de 2015

VF "Via Ferrada" Turó del Marqués K3 (D+), Castellbell i el Vilar (Barcelona).

Escala metalica de retorn.

Cuadrat indicant inici del Pas Ferrat Turò del Marquès.

Fitxa Tecnica: 

Dificultat: K3 (D+).
Aproximacio: 30 minuts.
Durada: 10 minutos.
Tornada: 1 h. 20 minuts.
Desnivell /Cota máxima: de 178  metres a 254 metres.
Equipament: Clavilles, Graons, Línia de vida, Anells (bucles), Instalacio del rapel anella amb cadena,  2 desploms, Grau d´exposicio 2 de 3. Espai protegit d´interes Natural.
Material: Guants, Casc, Dissipador, Baga per ancorar, Corda uns 40 metres i reapelador .

Colonia Burés, Pça. Lluís Company.

Aproximació:

Des de Barcelona a fins a la sortida de Castellbell i el Vilar per la C-55, la C-58. Aparcarem a la Colònia Burés hi ha prou espai a la Plaça Lluís Company.

L'aproximació a la via ferrada està ben indicada amb cartells de banderes catalanes i punts verds.
Des de la Colònia Burés creuem el pont medieval -pont Vell- i seguidament creuem per sota el pont dels FGC. Aqui pugem per un sender que surt a la nostra esquerra en ascens cap a una vagi. Després seguim a la dreta per creuar per sota el pont de la C-55.
Un cop passem el pont prenem el camí ascendent cap al cim del Turó del Marquès, direcció est (buscar marques verdes). Qualsevol camí que no sigui en pujada ja sigui a la dreta oa l'esquerra és camí equivocat, encara que com hem dit trobarem bones indicacions. Arribarem al peu de la paret, a mà dreta veurem una escala metàl·lica, que deixem per al retorn. A l'esquerra seguim les marques de pintura verda. Vorejant el cingle i en menys de 5 minuts donarem amb l'inici de la via ferrada "La Cinglera del Resistent", continuem seguint els punts verds per la sendera enganxats a la parets per passar el primer tram de la Cinglera del Resistent. Fins arribar a donar amb un tronc amb pendazos de fusta i veure una caixa de fusta indicant el començament i el nom de la via ferrada "Turó del Marquès".

Pont Vell.

Indicaccións.

Cinglera del Resistent.

Cinglera del Resistent. (marques Verdes).

La Via Ferrada Turó del Marqués és un curt pas però intens, amb dos desploms que et posen ràpidament les piles, jejeje. En l'actualitat forma part d'una via ferrada mes completa, llarga i esportiva "La Cinglera del Resistent". Quedant absorbida com a segon tram d'aquesta. Però que aqui volem donar constacia de la seva existenxia i anterioritat equiacion per accedir al cim del Turó del Marqués.

Rapel final del Pas Ferrat.

Instalaccio del rapel.

Fi de Via Ferrada Turò del Marquès.

Primer desplom.

Segon desplom.


Segon desplom.

Recorregut

La Via Ferrada consta en l'actualitat de dos accessos, un dret mes facil, que puja atraves d'un tronc amb travesses de fusta, seguits d'unes clavilles i algunes grapes. Que s'uneixen ja a la part menys desplomada de Pas ferrado.

  L'accés de l'esquerra en el curt primer tram desplomat d'uns 8 -10 metres et posa a to ràpidament. Impressiona des de baix, però els canvis ben situats del cable de vida i l'equipació ajuden a superar el pas.

Passat el pujada desplomat a la via li queda poc desnivell i la paret perd verticalitat. Per sort guanya en vistes, moment de gaudir de l'entorn amb el riu Llobregat als nostres peus i Montserrat com a teló de fons.

Segon desplom.

Fi de Via Ferrada.

Retorn:

Si fem l'últim ràpel (corda de 40 m.) Tornem per la base del cingle fins a l'inici de la via ferrada. Repetim el camí de l'aproximació fins al cotxe.

Si acabem la via ferrada per dalt seguim un camí que a poc a poc s'allunya del cingle i que ens porta fins a l'escala metàl·lica que hem vist en l'aproximació. Està indicat. Un cop superada l'escala repetim el camí de l'anada.
Inici de Via Ferrada, Acces dret.

No hay comentarios:

Publicar un comentario