domingo, 20 de diciembre de 2015

Miranda dels Ecos, 1.223 m. RE "Recorregut Equipat" Canal dels Micos K3 (PD-), Ecos/ Montserrat. (Barcelona).

Cim de Santa Cecilia.

Escalas al GR- 172.

Indicadors.

Canal a la Font de la Llum
 La Canal dels Micos, és una de les canals clàssiques amb trams equipats per ascendir al segon cim més alt del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.
La Miranda dels Ecos amb uns 1.223 metres d'altura. Ens trobárem en un característic altiplà montserratí Què ens oferirà unes vistes fantastiques sobre la paret i el cim de Sant Jeroni. A ponent también tindrem una grandiosa panoràmica sobre a els centenars de monòlits que configuren els regions d'Agulles i Frares. La primera ascensió als cims dels Ecos fou realitzada el 14 de maig del 1922 per Lluís Estasen i Pau Giménez. Penetraren en aquesta va regir els emprant a els senders dels carboners i obriren camí nou amb l'ajuda de tisores de podar. L'obstacle més important (la muralla oriental dels Ecos) fou superat gràcies a la Canal dels Micos. Aquesta canal vertical és licita amb l'ajuda de les abundants arrels de teix i, actualment, disposa d'una instal·lació que n'assegura l'ascens. Si ens atrevim a escalar-la, assolirem el cim de la miranda dels Ecos.

Font de la Llum

Font de la Llum

Font de la Llum.

Canal al Portell del Migdia.

Portell del Migdia.
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem la C-58 a Manresa, sempre seguint les indicacions cap a Montserrat. a la sortida de l'Aeri de Montserrat continuem cap a Monistrol de Montserrat.
Ho vam passar i seguim camí del Monestir de Sta. Cecília i el refugi. Alli trobarem una gran zona per estacionar el vehicle.
Marques Grogues i Blaves (MICOS)

Marques groques i blaves.

Miranda dels Ecos, 1.223 m.

Coll entre Ecos i la Miranda

Recorregut

Un cop haguem aparcat el vehicle al refugi de Santa Cecília. Agafarem un tram de carretera en direcció Can Maçana
Fins que vegem una escala amb una barrandilla metalica, al final de l'escala trobarem un pal indicatiu. Continuem cap a Can Maçana pel GR - 172, fins arribar a la Canal de la Font de la Llum.

Canal dels Micos.

Canal dels Micos.
La pujada s'intensifica per la canal de la Font de la Llum, que continuarem sempre ascendent, trobarem una creu que ens indica, on s'ubica la Font de la Llum. Val la pena acostar-se a veure aquesta font de les poques que hi ha per la Muntanya de Montserrat. Molt poques vegades amb aigua, segons com hagi estat l'epoca de pluges (cada vegada menor, en fi !!!).

Canal dels Micos.


Canal dels Micos.
Tornem on es troba la creu de fusta que ens indicava la font. I continuem ascendint ja per la part final de la canal molt descomposta. Per fi arribem al Portell del Migdia. Anomenat així perquè el sol es troba just en aquest punt al migdia. Veureu uns troncos tombats en aquest coll. També anomenat així Coll del Migdia.

Canal dels Micos. Tram equipat.

VF Canal del Borinot (Desequipada !!!)
Un cop al Portell del Migdia, ens queda descendir uns 25 metres pel Torrent del Migdia per trobar el camí de acesso a la Canal dels Micos, hem d'anar cap a la dreta i localitzar unes marques grogues i blaves. En un tronc d'una alzina podreu llegir MICOS en color groc !!! Seguim les marques grogues i blaves, desgastades i de vegades difícil de veure. Després d'uns metres seguint les marques a la paret veurem de nou les lletres en groc de CM (Canal dels Micos) amb una fletxa indicant-la continuació a l'esquerra vorejant la paret. Després de passar per un corriolet on un arbre caigut ens tanca aquest, que podem saltar per sobre arribarem a l'inici de la Canal dels Micos

Canal dels Micos.

Canal dels Micos. Tram corda fixa.
La Canal dels Micos en el seu primer tram s'hagi la part que li dóna el seu nom és un tram al principi encaixonat que ens ajudarem amb les mans agarrant a les preses que ens ofereix la paret. Mas senzill del que sembla en un principi. Continuem esdta vegada ajudant-de les arrels dels arbres amb algun pas estret per passar amb la motxilla, però sense cap problema. Aquesta arrels donen el nom a la Canal, ja que vam grimpar per ella com si fóssim micos. Després de grimpar per les arrels dels teixos i alzines. Continuem per un tram equipat amb cable de vida, ja que es tracta d'un pas més exposat, no hem d'oblidar que estem a Montserrat, per tant els i les que no estan aconstubrades  a passos exposats sense assegurar s'ho han de prendre amb mes calma.
Cim Miranda dels Ecos, 1.223 m.

Cim Miranda dels Ecos.

Miranda dels Ecos, 1.223 m.
Deixem enrere el pas exposat equipat. I vam sortir al canal a la dreta que ens porta cap al nord directes a Camell dels Ecos. Abans a l'esquerra veurem l'accés a la desequipada VF (Via Ferrada) Borinot, marcada amb unes aspes vermelles en uns arbres. Seguim pujant cap al nord, sempre pendents de les marques grogues que ens portaran per la canal a l'esquerra, fins a un pas bastant horitzontal que ens condueix a una rampa inclinada equipada amb una cordes en doble nudada, que ens ajudés a pujar al coll previ a la Miranda dels Ecos.
Cim Miranda dels Ecos. 

Canal dels Micos.


Fitxa tècnica.-

Dificultat: K3 (PD-)
Aproximació: 1 hora
Durada: 15 minuts.
Tornada: 1 hora si desfem el camí d'anada.
Desnivell/ Cota màxima: 575 metres a 1.223 metres.
Orientació: Nord.
Passatges aeris: 0 de 3.
Grau d´exposiciò: 0 de 3.
Material: Casc i guants. Preveure si anem a rapelar una corda de 40 metres a 60 metres, arnes i rapelador.
Atenció!!! Esteu a una zona de espai natural protegit.
Canal dels Micos.

Canal dels Micos.
Des d'aquest punt de l'Collado a la nostra esquerra en una breu grimpada i una mica crestejant vam arribar al cim de la Miranda dels Ecos 1.223 metres d'altura el segon cim més alt del massís de Montserrat. Des d'aquí tindrem unes vista inigualables de les zones de les Agulles, Els Frares Encantats, de l'Eco Superior (només accessible escalant).
El Retorn ho farem descendint per la mateixa canal dels Micos. Si porteu corda d'uns 60 metres podreu fer un ràpel des del tram de les arrels fins a l'inici de la canal hi ha un parabolt amb anella en aquest punt.

Es pot tornar d'altres maneres per des del Coll previ de la Miranda dels Ecos i anar a buscar una cadena (pas vertical d'uns 12 metres, portar corda 40 metres). Que baixa cap al sud amb diverses possibilitats de retorn.
 1.- Cap al Coll del Miracle pel Pas de l'Esfinx.
2.- Cap al Coll del Miracle pel difícil recorregut del Salt de la Nina.
3.- Podem seguir mes al sud i tornes al Portell del Migdia descendint pel camí del Montgròs i l'aèria canal de la Salamandra fins a la Font de la Cadireta.


Miranda dels Ecos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario