martes, 15 de marzo de 2016

Ascensió Miranda de Santa Magdalena, 1.127 m. "Via de la Núria, III+ - 165 m." Sant Joan / Montserrat (Barcelona).

Cim de Miranda de Santa Magdalena, 1.127 m.

R4.
La Miranda de Santa Magdalena, es troba al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat a la zona de Sant Joan i Gorros, pertany a la comarca del Baix Llobregat. Té una alçada d'uns 1.132 metres, la qual cosa la converteix en un gran mirador amb una àmplia vista de tota la meitat orietal del massís. Inclosa en la llista dels 100 cims de la FEEC.
Amb nombrosos itineraris d'escalada us convidem a coronar aquest cim d'una manera diferent per una de les seves vies a la cara Oest i de grau molt accessible per a la majoria d'iniciats al món de l'escalada.
L4.

R4.
La Via de la Núria, és una via molt senzilla i bastant ben assegurada. Ideal per iniciar-se en l'escalada de vies de diversos llargs o via clàssica. Sense tenir molts ensurts i per practicar el muntatge de reunions per segons de cordada. Tenir la possibilitat d'assegurar a primers de cordades des de les reunions, etc.
No busqueu un itinerari dur o complicat simplement gaudir d'una escalada suau i tranquil·la.

Cami de Sant Joan.

Vanessa. Funicular de Sant Joan. Montserrat.
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem la C-58 o l'A2 a Monistrol de Montserrat que arribarem per la C-55. Des Monistrol pujarem fins al Monestir, alli aparcarem el vehicle (pàrquing de pagament, també podem buscar-nos la vida i intentar estacionar el vehicle fora del recinte). Un cop estacionat tenim dues opcions d'arribar a La Miranda de Santa Magdalena.
La primera i més còmoda és agafar el funicular a Sant Joan. Un cop a l'estació superior del funicular. Que és el Pla de les Taràntules, ens dirigirem cap a l'ermita de Sant Joan. Pujarem fins als peus de la Roca de Christian Déu, on aquesta l'antiga ermita de Sant Onofre i l'antic restaurant tots dos en estat ruïnós.
Sense agafar el camí cimentat que puja cap a l'ermita de Sant Onofre continuem rectes que va en horitzontal. No confondre amb el qual baixa amb marques blaves a la nostra esquerra. Seguim arran de paret, gairebé al final veurem uns graons tallats en la pedra, els pugem uns metres fins que trobem un clar entre els arbres i arbustos a mà esquerra.

Gorros, de Esqu. a Dret. Roca Christian Dios, Ag. de la Font de Jacob, Miranda de Santa Magdalena, Gorra Marinera i Roca Sobre l´Estació Superior del Funicular.

Roca Sobre l´Estació Superior del Funicular.


Ermita de Sant Joan.

Cara Oest de la Miranda de Santa Madgalena
Remuntem per un petit ressalt, amb l'ajuda d'un arbret i davant nostre un caminet ens portarà al coll que separa la Miranda de Santa Magdalena de la Miranda de Sant Joan. Passarem per aquest (hi ha unes marques verdes) i baixarem per un sender entre les Mirandes fins arribar a un altre sender que va cap a la dreta més horitzontal que ens portés a peus de via. La Via de la Núria té les xapes pintades de color groc i la que més allunyada del coll de les tres vies que veurem a la paret.

Inici de via (Chapes grogues).

L1.

L1.
L1 (III).-

Veiem la primera xapa groga gairebé a peus de via. Podem col·locar una cinta a manera de pre segur (però no treu cap factor de caiguda). El primer tram d'aquesta via és pràcticament una rampa que anem assegurant-en diagonal cap a l'esquerra a mesura que anem ascendint per la paret. Arribarem a la R1 2 parabolts en vertical sense anelles (reunió no rapelable). 6 cintes exprés en 30 metres.

L1.

R1.

L2.

R2.

Vall del Baix Llobregat.
L2 (III/ II+) .-

El segon llarg, torna a ser pràcticament 1 continuació de l'anterior una mica més recte i no tan en diagonal. Roca de primera amb el grau més suavitzat que en el L1. Gairebé seria un IIº +. Després d'uns metres arribarem a la R2, aquesta amb tres parabolts també sense anelles (tampoc és rapelable aquesta reunió). 4 cintes exprés en 27 metres.

L3.

R2.

L3.

Guti. L3.

R3.
L3 (III+).-

El tercer llarg, sortirem de nou en diagonal a l'esquerra seguint o vorejant la base de la part vertical de la cara Oest de la Miranda de Santa Magdalena per sota de la zona arbustiva. aqui vam notar alguna cosa mes el desnivell pujant una mica el grau, però amb bonisims preses i bolacos, jajaja. Si que hi ha zones a vigilar que es poden desprendre. Arribarem a la R3 amb tres parabolts dues de color groc sense anelles (reunió no rapelable). 5 cintes exprés en 26 metres.

L4.

R4.

L4.
L4 (III+/ III).-

Aquest quart llarg, contínua la mateixa retòrica que en gairebé tota la via. Seguim ascendint metres en diagonal passant per sota de la paret més vertical de la Miranda. Buscant les assegurances fins arribar a la R4. Aquesta amb 4 parabolts sense anelles (tampoc és rapelable aquesta reunió). 4 cintes exprés en 23 metres.

L4.

L4.

L5.

L5.

L6.
L5 (III+/ III).-

El penúltim llarg de la via, vam sortir de nou en diagonal a l'esquerra, vorejant per sota els ultims arbustos. Per tot seguit continuar ascendint rectes cap amunt, on entrem en una zona una mica més delicada, ja que prolifera les pedres soltes. Arribarem al R5 amb tres parabolts sense anelles (Reunió no rapelable). 5 cintes exprés en 28 metres.

L6.

L6.

R5.

L6.
L6 (III).-

L'últim tram potser el més bonic, tant per l'ambient i per algun ressalt que ens farà trencar la tònica que aquesta portant la via. Roca mes descomposta i que cal vigilar, ja només ascendim rectes cap amunt. Fins arribar a la R6 i el cim de la Miranda de Santa Magdalena gran mirador de la zona de Gorros. R6 2 parabolts sense anelles (reunió no rapelable). 4 cintes exprés en 30 metres.

L6.

R6. Cim

Vanessa & Guti.
Descens.-

Per baixar agafem el camí que baixa cap a l'esquerra per la cara sud-est fins al coll on trobem les ruïnes de l'Ermita de Santa Magdalena als peus de la Magdalena Inferior. Continuem descendint fins arribar a estar entre la Magdalena Inferior i la Roca de la Font de Jacob. On veiem les escales de Jacob, que baixarem per elles per després continuar per un camí a la nostra dreta. Seguirem les indicacions d'un pal, depèn del que vulguem fer o bé anem a l'estació superior del funicular i des d'alli l'agafem per anar al Monestir. O si ho prteferimos baixem caminant cap a l'ermita de Santa Anna a prop de Sant Benet, des d'alli baixar la escales dels Pobres fins al Monestir.

Nota: Aquesta opció al revés és també part de l'accés a les vies de la cara Oest, però mes de la Sud-est.

Cim de la Miranda de Santa Magdalena.

Cim Miranda de Santa Magdalena, 1.127 m.
Fitxa Tècnica.-

Via: Via de la Nuria.
Zona: Sant Joan - Montserrat.
Dificultat: III +.
Dificultat obligada: III +.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Desnivell: 165 metres.
Equipament: Parabolts (xapes color groc), reunions sense anelles no per rapelar.
Material: 6 cintes exprés + R. (Portar cordino i malló per muntar si es vol abandonar)
Orientació: Oest.
Ressenyes Miranda de Santa Madgalena (Cara Oest).-

Via Vermella.- Via de la Nuria, III+ - 165 m. Parabolts
Via Grogue.- Directa Nuria, 6a+ - 90 m. Parabolts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario