domingo, 28 de mayo de 2017

Escalada Esportiva Xaragall del Foió "Sectors Canyetes, Central i Foió", Castellar del Vallès (Barcelona).Cami de Can Cadafalch a Sant Llorenç Savall.
Ens adjuntem un grupet poderós d'amics i vam decidir anar fer una mica d'escalada esportiva. Aquesta vegada escollim una zona de caracter local i escola d'iniciació "Xaragall del Foió", situada prop del poble de Castellar del Vallès.
És una zona força nova de l'any 2.012, equipada a través de locals i CanGlomerat (Sala d'escalada de la zona). Roca calcària de primera, tot i cal acabar de netejar alguna cosa i en constant evolució ja que van apareixent nous itineraris.
Ideal per matins de primavera i estiu ja que la seva orientació Nord-est ens donarà ombra fins gairebé les 15 hores del migdia.
Inici Cami de Can Cadafalch a Sant Llorenç de Savall.

Marques de PR C i GR.

Font dels Casots.
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem la C-58 direcció Manresa, vam sortir per la sortida 12 "Sabadell Nord / Sant Quirze del Vallès Sub-Centre". Continuarem per la C-58c cap a Sabadell, vam sortir per la sortida 2 "Castellarnau / Sabadell". Per Avinguda que anem passarem una rotonda i sortirem per la dreta cap a l'Avinguda d'Estrasburg. Després carrer Berenguer a la dreta fins plaça d'Espanya des de aqui de nou a la dreta per Av. Alcalde Moix. Rotonda tercera sortida cap a carretera de Prats de Lluçanès B-124 i després una altra rotonda més cap a Ctra a Sabadell seguint a la B-124. des d'aqui seguirem per la Ctra a Setmenat fins arribar a Castellar del Valles.Continuaremos fins arribar al carrer Cadafalch numero 18 o 20 de Castellar del Vallès i alli veurem una zona d'estacionament on comença una pista forestal ascendent a la dreta i el camí a Can Cadafalch a la nostra esquerra.

pins talats

Lola en el pas amb corda fixa.
Acces.-

Un cop estacionem el vehicle en els voltants del carrer Cadafalch de Castellar del Vallès, per accedir a la zona d'escalada esportiva de Xaragall de l'Foió. Seguirem caminant per la pista forestal o Camí a Can Cadafalch a la nostra esquerra que va pla. A l'inici veurem una pal de fusta amb un senyal de velocitat "30", seguirem per aquesta pista uns 400 metres, veurem camps de cultius d'oliveres, al fons també veurem el parc natural de Sant Llorenç de Munt. Fins arribar a una bifurcació. Agafarem el camí que puja per la dreta, aquest ens portarà primer fins a la font dels Casots (d'aigua sense garanties sanitàries), continuarem pujant veurem alguns pins talats i arribarem a una casa. Seguirem per l'esquerra pujant ja amb mes desnivell. En arribar al tram equipat amb una corda fixa, després de pujar aquest continuarem cap a l'esquerra vorejant ja una mica alguna cosa de paret aviat comencés a descendir i després una mica de desgrimpada (amb algun tros de corda fixa, per ajudar-nos) arribarem a la zona, pel sector del Foió. En alguns arbres veureu les ressenyes de la zona posades i alguna corda fixa. I el més important o volem veure com el trobem NET SENSE FEM !!!! si a més utilitzeu magnesi procurar deixar els itineraris nets d'aquest quan us aneu i no desgateis molt el material. Gràcies. Si ho fem així podrem mantenir molt de temps aquesta zona i escalar-hi.

Corda fixa.

Sector del Foió.

Sector Canyetes.
Us deixem amb el nom de les vies d'escalada el més actualitzat possible. En quan tinguem un croquis mitjanament fiable us ho podrem per facilitar la localització de les vies. Ara només dir que les vies van enumerades d'esquerra a dreta de la zona començant pel Sector Canyelles. continuarem amb el Sector Central i acabar en el Sector mes bloquero el Foió. Esperem que us agradi.

Via Posa´t d´esquena que fas pena, 6b. Sector del Foió.

Vies El Quinto de al lado, V + Kolokal, IV+/V. Sector Canyetes.

Ruben i Lola, Sector Canyetes.

Via No es el que sembla, V+/6a. Sector Foió.

Via No es el que sembla, V+/6a. Sector Foió.

Via Rastafury, 6c/6c+. Sector Foió.

Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Xaragall de Foió "Sector Foió - costat Esq.". Castellar de la Vallés (Barcelona).


Sector Foió.-

Aquest sector potser és el sector amb més dificultat i diríem amb caràcter bloquero de tota la zona de Xarragall de Foió. La numeració de les vies van d'esquerra a dreta. Sent l'última Via 38.- No és el que és, 6a final del sector Foió. I per on hem accedit al lloc.

Via 27.- Sin Teta no hay paraiso, 6a/6a+.
Via 28.- Balconlandia, V+.
Via 29.- Aquelles meravalloses dones!!!, 6a/6a+.
Via 30.- La Vila del Pingüi, 6b.
Via 31.- Carmeta, 6b+.
Via 32.- Picaferro, A2 (Via desequipada, portar material específic).
Via 33.- Rastafury, 6c/6c+.
Via 34.- Mossos go home, A2 (Via desequipada, portar material específic).
Via 35.- Posa´t d´esquena que fas pena, 6b.
Via 36.- No es el que sembla, V+/6a.
Via 37.- No es el que pareix, 6a+.
Via 38.- No es el que és, 6a.

Material: 12 cintes expres. Altura maxima de les vies uns 18 metres. (Opcional si realitzem les vies 32 ó 34 portar estreps, tascons i friends).


Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Xaragall de Foió "Sector Foió". Castellar de la Vallés (Barcelona).Vies Rastafury, 6c/6c+ i No es el que sembla, V+/6a. Sector Foió.

Via Bombo Inferno, V+. Sector Canyetes.

J i Lola.

Vies El Quinto de al lado, V i Bombo Inferno, V+. Sector Canyetes.

Via Bombo Inferno, V+. Sector Canyetes.

Ruben i Guti.

Via Puja peus Cony!!!, 6a. Sector Canyetes.

Via Puja peus Cony!!!, 6a. Sector Canyetes.

Via Puja peus Cony!!!, 6a. Sector Canyetes.
Sector Canyetes.-

Aquest sector és el més agraït en dificultat i el mas escola de la zona de l'Xaragall de Foíó. Alguns itineraris estan graduats o baixos o alts segons la nostra percepció. Aqui us deixem les dues graduacions la de la zona i la nostra jejeje. Aqui el sector acaba a la via 16.- Anna, V +. També ho enumerem d'esquerra a dreta.

Via 1.- Hostia Puta, IV.
Via 2.- Slap Attack, V+.
Via 3.- Truski, IV+/V-.
Via 4.- Pel centre del ventre, 6a.
Via 5.- Sardanes y Ranxeras, IV.
Via 6.- Poder demente, V+.
Via 7.- El Quinto de al lado, V.
Via 8.- Kolokal, IV+/V-.
Via 9.- Bombo Infierno, V+.
Via 10.- Puja peus Cony!!!, 6a.
Via 11.- Del Drac, V+.
Via 12.- Del Nano, 6a.
Via 13.- El Foió, V.
Via 14.- Maria 2.012, 6a.
Via 15.- The Who, 6a.
Via 16.- Anna, V+.

Material: 10 cintes expres. Altura maxima uns 15 metres.


Sector Canyetes.

Vies Slap Attack, V+ i Truski, IV+/V-. Sector Canyetes.

Katrin.

Via Puja peus Cony!!!, 6a. Sector Canyetes.

Via Sardanes i ranxeras, IV. Sector Canyetes.

Via Sardanes i ranxeras, IV. Sector Canyetes.

Via Carmeta, 6b+. Sector Foió.

Via Carmeta, 6b+. Sector Foió.

Via No es el que pareix, 6a+. Sector Foió.

Via No es el que pareix, 6a+. Sector Foió.

Via La Vila del Pingüi, 6b. Sector Foió.

Via La Vila del Pingüi, 6b. Sector Foió.
Sector Central.-

Com bé indica el seu nom és el sector més intermedi pel que fa a dificultat de la zona de l'Xarragall del Foió. També és un sector escola i el seu graus varien des del IV al 6a perfecte per prendre contacte amb la zona. La enumeracion de la vies és d'esquerra a dreta, començant ambla via 17.- Sado, V + i acabant el sector a la via 26.- Insubmissió V. Hi ha algunes nom a peu d'itinerari que ens facilitessin la localització d'aquestes.

Via 17.- Sado,V+.
Via 18.- Akira, V+.
Via 19.- Suferos i Herbetes, V.
Via 20.- Calçetes liles amb encaix, 6a.
Via 21.- Quin Tomàs!!! 6a.
Via 22.- Josep Maria Torras, IV+.
Via 23.- Enfila´t al Pi, V+
Via 24.-  Del Dani, V.
Via 25.- Baixa Tensió, IV+.
Via 26.- Insumisión, V.

Material: 12 cintes expres. Altura maxima 18 metres.

Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Xaragall de Foió "Sector Central", Castellar de la Vallés (Barcelona).Lola.

Dani.

Via Calçetes liles amb encaix, 6a. Sector Central.

Via Calçetes liles amb encaix, 6a. Sector Central.

Pista foresta de Can Cadafalch.

No hay comentarios:

Publicar un comentario