miércoles, 6 de septiembre de 2017

Ascensió Paret de la Codolosa "Via Reincidents, IV+ - 95 m.", Collbatò (Barcelona).

Croquis de la Via Reincidents, Paret de la Codolosa extret de.- https://mikimiau.wordpress.com
 Fitxa Tecnica.-

Via: Reincidents..
Zona: Paret de la Codolosa (Collbatò) - Montserrat.
Dificultat: IV +..
Dificultat obligada: IV+.
Grau d'exposició: Mitja/ Baix.
Compromís: Baix.
Longitud: 95 metres.
Equipament: Via semiequipada amb material divers " spits, pont roca, pitons i algun parabolt". Reunions rapelables.
Material: 6 cintes exprés. cordinos per pont roca, friend "Camalot nº1" i opcionalment algun tricam.
Orientació: Sud.


Area d'esbarjo la Salut

Paret de la Codolosa.
La Paret de la Codolosa, sempre és un bon recurs per als dies que tenim poc temps o poques ganes d'una llarga aproximació. Entre setmana presenta un aspecte gairebé inusual, poca o gairebé niguna cordada. Podrem fins a gaudir de les vista i visites d'algunes cabretes. Benvingudes sempre que estiguin per sota nostre, jejeje. Ja sabeu el problema que podem tenir si és al reves ...
Bé, La Codolosa sempre criticades per uns i per altres venerada és una zona on disposem de prop de 30 itineraris per escalar, vies d'un o dos llargs a set llargs a la Via La Rampa. Enganxada gairebé al seu homologa la Paret de les Garrigoses, Coves de Salitres. Fa una vista gairebé obligada per a la iniciació de vies de més d'un llarg amb bones equipacions. En aquesta ocasió us deixem amb una bona línia buscada pels Germans Masó, que com sempre no ens desfraudaran.

Acces Torrent de la Font Seca.
Aproximació:

Des de Barcelona fins a Collbatò per la A2, sortin anant cap a les Coves de Salnitre. Deixem el vehicle a l´aparcament de la zona d´esbarjo "La Salut". La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre, Hem de prendre el Torrent de la Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa gaire be a peu de via. La nostra itinerari, és la quarta via comptant de dreta a esquerra. Just a la dreta del conegut Espero de la Salut i a l'esquerra de la Via Alimera, veurem algun spit a uns 4 metres del terra en un muret a l'esquerra.
Paret de la Codolosa. Peus de via.

L1.

L1.
L1 (IV+).-

Comencem ascendint per un muret alguna cosa vertical però amb molt bones preses, i ens assegurem al primer spit, després d'aquest veurem un pont roca que també ho vam aprofitar per assegurar-nos i arribar al segon spit. Acabem de remuntar aquest muret on teniem el pas mes dificil de la via, i continuem ara per un terreny més tombat i una mica descompost. Trobarem un altre pont de roca i des d'aquest últim segur fins a la R1, tindrem bastant metres sense assegurances, però amb la possibilitat de posar algun friend si ho creiem necessari. Veurem la R1, a la dreta d'una petita xemeneia en una bona lleixa. R1, dos spit amb xapa, units amb un cordino i mallo per rapelar. Dos spit i dos ponts de roca a uns 45 metres.

R1.

Guti & Yolanda. R1.

L2 (Part de la Ximeneia).

L2.
L2 (IV+).-

Sortim des de R1, cap a la dreta endinsant-nos en una xemeneia a cercar la primera assegurança d'aquest segon llarg. Es tracta d'un cordino encintat a un gran arbust. Remuntem amb algun passet la xemeneia i sortim en diagonal cap a la placa que tenim a l'esquerra. Buscant buscant donarem amb un piton, a partir d'aquí començarem a gaudir escalant amb molt bona roca, es fa una agradable escalada val molt la pena aquest llarg. Anirem primer trobant algun pont roca per assegurar-nos gairebé tots ho assegurances seran així, 1 spit i un per últim un piton de color vermell. Des d'aquí tornarem a escalar una mica cap a la dreta i entrarem a la R2 entrat per l'esquerra, aquesta situada al final del espere. Per a la nostra sorpresa reequipada amb un spit amb xapa i el piton que ja s'utilitzava per realitzar-la. Units per un cordino i un mosquetó per rapelar !!!. jejeje. 3 ponts roques (incloem el de l'arbust), un spit i un parell de pitons en uns 40 metres.

R2

Collbatò.

L3.

L3.

R3.
L3 (IV).-

Aquest últim i curt llargs aquesta practicamente sense assegurances, però és gairebé una grimpada amb algun pas molt fàcil d'IVº. Si cal vigilar amb algunes pedres soltes. La R3, la realitzarem en un arbust ja al cim. Preveure cintes llargues per a aquesta o bé assegurem d'esquena. Tirada neta 10 metres.

Yolanda & Guti, R3, Cim Paret de la Codolosa.

Cim Paret de la Codolosa.



Instalació de rapel, Via Alimera.
Descens.-

Un cop al cim, recollim i ens acostem per un corriolet mes o menys visible cap a la dreta. Fins a la instalacion i la R3 de la Via Alimera. Veurem dos spit amb xapa units amb doble cordino i un gran mosquetó. Des d'aquí iniciarem el primer ràpel d'uns 50 metres fins a la R1 de la Via Alimera. I després un altre ràpel d'uns 40 metres fins a terra. En recollir la corda tant el el primer ràpel com el segon molt de compte amb les pedres que cauran. ULL !!!.
Ja des de peu de via al vehicle només hem de desfer el camí per on hem vingut.

Una Cabrita.

Torrent de la Font Seca.
Ubicació de les Vias Clasicas a la Paret de la Codolosa extret de.- http://kintuslesagulles.blogspot.com.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario