lunes, 4 de septiembre de 2017

Ascensió Gorro Frigi " Via del Carles, V+ - 155 m." Gorros/Montserrat (Barcelona).

Escales a Sant Joan.

Guti & Yolanda, Cim Gorro Frigi.
Vistando una altra vegada la zona de Gorros i culminat una vegada mes el cim del Gorro Frigi, potser l'agulla mes sol·licitada els caps de setmana de Montserrat. I amb una pau increïble entre setmana. Agulla ja de per si escola d'escalada clàssica, a causa de la gran quantitat d'itineraris que té. Des vies per iniciació amb molts assegurances, de vegades en desmesura i altres gairebé nul·la, per als més intrèpids. En aquesta ocasió ens centrem en una de les seves mes vies veteranes i clàssica com és la via Del Carles. Una línia ben buscada recta amb un xic d'acció, jejeje. Via ràpida i assequible per anar d'aventura, gaudint d'una bona jornada. Accedint a aquesta agulla emblema de Montserrat.

R2.

Cim Gorro Frigi.

Monastir de Montserrat.
Aproximación.-

Des de Barcelona, agafarem primer la C-58 direcció Manresa, buscarem i sortirem a la Sortida Manresa, Montserrat, Andorra cap a la C-55 i des d'aquí fins a Monistrol de Montserrat. Passem el municipi de Monistrol i continuarem per la carretera amb força revolts fins a l'aparcament del Monestir de Montserrat (estacionament de pagament !!!). Un cop tinguem estacionat el vehicle. Tenim dues opcions la fàcil però una mica cara econòmicament o la llarga i cansada però barata econòmicament, jejeje.
La Barata és pujar cap al Pla de l'Ermita de Santa Anna i des d'alli dirigir-nos cap a la Regio de les Magdalenes i d'aquesta indentificar l'Agulla i seguir les mateixa explicació que l'aproximacion que fem ara amb l'accés des de l'estació del Funicular de Sant Joan.

Gorros. (de Esq. a Drta. Gorra Marinera, Magdalenes Inf. + Sup., i Gorro Frigi).


Gorro Frigi.

L1.
Accés.-

 L'opció còmoda i cara, és agafar el funicular cap a l'estació superior de Sant Joan (descomptes a els i federad @ s). Un cop hàgim baixat a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Sortirem al Pla de les Taràntules al camí de Sant Joan. Nosaltres anirem cap a la dreta a la recerca del GR o Camí a Sant Jeroni. Un camí amb travesses de fusta fent de graons que en poc ens acosta a la primera agulla de la zona de Gorros "La Gorra Marinera", de fons veurem la Region de Sant Salvador amb les Agullas de la trompa d'L'Elefant, La Mòmia , La Momieta, etc.
Anem vorejant les Agullas de Gorros sense saliernos del camí primer passarem la Gorra Marinera, després la Magdalena Superior i ens dentendremos just abans de passar una barrandilla de ferro. La Via del Carles es troba o comença un pocs metres avançant pel camí a Sant Jeroni, després de passar una bauma "en aquesta comença la via Magic Line". Després les Vies Badalona, ​​Snoopy "veurem una fletxa negra) i a l'esquerra d'una creu de ferro a mitja alçada del camí comença la via Del Carles, buscar parabolts de color verd.

L1.

R1.

Yolanda, R1.
L1 (IV+).-

La via comença a la cara nord, mirant a les Agulles de Tebaidas o Sant Benet en el mateix camí que porta a Sant Jeroni. Localitzem algun parabolt gairebé mimetitzat amb la roca amb una tonalitat color verd i ascendim rectes cap amunt remuntant per una placa tombada amb molt bones preses i bona roca que gairebé sense cap tipus d'ensurt, resolem molt bé. La R1, es troba en una lleixa molt còmoda. R1, dos parabolts amb anelles per rapelar. 7 parabolts en uns 35 metres.

L2.

R2.

L2.
L2 (IV+).-

Sortim des de R1, cap amunt, gairebé la tira de la mateixa manera que l'anterior, només que a mitja alçada ens trobem amb un muret alguna cosa mes vertical, però molt ben equipat. Mes bé preocupar-nos de seguir la línia de parabolts de color verd, que pel pas de cordades s'ha anat perdent el color i costa localitzar-los, jejeje. R2, dues parabolts amb dobles anelles per rapelar. 6 parabolts en uns 30 metres.

L3.

L3.

R3.
L3 (V+).-

Sortim rectes des R2, vam superar un petit llavi, continuem amb uns metres inclinats i aviat arribem a un mur vertical,. La part mes dura del llarg i la via, preses molt petites per a les mans però molt bones. Anem fent els passos amb molta tranquil·litat i mirant bé els peus amb molta confiança passem el mur. Un cop passem el mur, veiem la R3. R3, dos parabolts amb doble anella per rapelar. 6 parabolts en uns 20 metres.

L3.

L4.

L4.
L4 (IV).-

Aquest proper llarg el L4, un regal per a deixar passar la dificultat de l'anterior tirada, jejeje. Sortim de R3 en diagonal cap a la dreta, amb generoses preses per a tots els gustos i formes. Seguirem alguna cosa en ziga-zaga fins a la R4, en aquesta coincideix bastants itineraris del Gorro Frigi. R4, dos parabolts amb doble anella per rapelar. 7 parabolts en uns 40 metres.

R4.

Guti & Yolanda, R4.

L5.

L5.
L5 (IV+).-

Sortim cap a arribas des R4, per placa gairebé tombades, fins a arribar al costat del nas o duplicitat que li dóna el nom a l'agulla, d'hi ha el de Frigi. Aqui tenim un pas molt bonic vertical i ben protegit. Ens agafem a unes molt bones preses i un cop a dalt sobre el nas, només ens queden uns metres de grimpada fins a muntar la R5 aprofitant la mateixa creu que corona l'Gorro Frigi, habiltada per la seva forma per a això. R5, aprofitar buits de la Creu, no rapelable. 5 parabolts en uns 35 metres.

R5.

Cim Gorro Frigi.

Canal Equipada, de Gorro Frigi i Magdalena Sup.
Per realitzar el descens tenim dues opcions. La primera descendir en dos rapels per la instal·lació de la Via Normal. I la segona que és la que explicarem ara per la via Anna Guinovart uns pocs metres a la dreta de la Via Normal, per nosaltres molt més segura i menys compromesa que per la via Normal.
Podem realitzar el descens en 2 o 4 rapels, segons les ganes que tinguem de marxar, jejeje.
Nosaltres ho vam fer amb 4 ràpels amb una corda de 60 metres. 1er Rapel des R4 a R3 uns 25 metres. 2on ràpel des R3 a R2 uns 27 metres. 3er Rapel des R2 a R1 uns 20 metres i per últim 4 ràpel des R1 a peus de via, uns 25 metres.
Amb dos ràpels heu de realitzar-amb dos assenyats de 60 metres empalmades des R4 a la R2 en uns 55 metres. I un segon ràpel des de la R2 a peus de via, d'uns 45 metres. En el primer ràpel costés recuperar la corda tenir força i paciència.
Unes vegada a terra només hem de remuntar i baixar per la canal una mica equipada entre el Gorro Frigi i la Magdalena Superior fins de nou al camí de Sant Jeroni per on hem vingut. Nosaltres vam baixar per l'Escala dels Pobres. jejeje.
Monastir de Montserrat.
 Fitxa Tecnica.-

Via: del Carles.
Zona: Gorros - Montserrat.
Dificultat: V +..
Dificultat obligada: V.
Grau d'exposició: Baix.
Compromís: Baix.
Longitud: 155 metres.
Equipament: Via equipada amb parabolts. Reunions rapelables.
Material: 10 cintes exprés.
Orientació: Nord.
Croquis Via del Carles + descens , Gorro Frigi extret de.- http://papiyjuanan.blogspot.com.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario