domingo, 17 de diciembre de 2017

Ascensió La Peluda "Via Aresta Brucs, IV - 45 m.", Agulles-Montserrat (Barcelona).

Croquis i Ressenyes La Peluda "Via Aresta Brucs" extret de.- https://escalatroncs.com

Fitxa Tecnica.-

Via: Aresta Brucs.
Zona: Montserrat - Agulles.
Dificultat: IV.
Dificultat obligada: IV.
Grau d'exposició: Alt.
Compromís: Mitjà.
Longitud: 45 metres.
Equipament: Via molt poc equipada, amb material molt antic (Burins amb xapa a punt de jubilar-se, R1 no rapelable i no molt fiable).
Material: 4 cintes exprés (alguna llarga). Opcional: alguna placa recuperable i un pitó universal.
Orientació: Sud.

Acces a les Agulles de Montserrat (Can Maçana).

Agulles.
La Peluda és una agulla que pertany a la gran regió de les Agulles de Montserrat. Situada en el conegut sector de Les Saques a la part gairebé superior, al costat de l'Agulla del Sol Ponent a la seva esquerra i al seu costat mes dret ens trobem amb l'Agulla del capdamunt. Aquesta La Peluda vista des del pas de la Portella és la primera de l'esquerra d'un grup d'agulles paral·leles on tenim la possibilitat de realitzar les diferents Vies d'Aresta Brucs d'aquestes. Sobretot en aquests dies que fa força vent, fred, tenim poc temps, etc. Són un recurs molt vàlid i interessant per passar una bona estona d'escalada clàssica.
La Aresta Bruc de la Peluda ens ofereix una escalada molt clàssica, poc repetida potser al seu poc equipament i aquest ambient d'itinerari conservant el seu caràcter més original des de la seva obertura a 1.959.

Portella Gran.

Agulles "Sector Les Saques" - de Esq. a Drta (La Peluda, Merlets, Capdamunt, i Gep Llarg).

Pas Equipat, Travessa de Agulles
Aproximació:

Deixem el vehicle a Can Maçana i anem cap a Coll de Guirló, després prenem un sender a mà dreta (PR C-) fins al Pas de les Portelles. Un cop estem allà prenem un sender (marques vermelles, Inici o final de la Travessa d'Agulles) a mà esquerra que ens portarà per una canal fins a una corda fixa nuada. Remuntem aquest pas equipat i a la nostra esquerra estarem a peus de via de l'Agulla La Peluda.

La Peluda.

L1.

L1, Buril

L1.

Guti, L1.
L1 (IV).-

L'Inici de la Via comença per sobre de l'arbre on aquesta lligada la corda fixa nudada per realitzar el pas equipat de la Travessia d'Agulles. Ens introduirem poc a la Canal entre l'Agulla de la Peluda i Ag. De capdamunt. I remuntarem per un turó cap a l'esquerra al centre de la Aresta. Aqui veurem uns bons bitlles a la part mes vertical i sobre aquests veurem la primera assegurança (Burí amb xapa), a uns 5 metres de terra des de l'inici. Després d'acabar de pujar aquesta part mes vertical, la paret tomba bastant i continuem ascendint mes o menys rectes fins arribar a un gran forat on trobarem la R1, que nosaltres no farem. R1, Tres burins amb xapa molt oxidats, no rapelable !!!. Dos buríls en uns 25 metres.

R1, Tres Buril.

L2.

R2.

Cim de La Peluda.
L2 (III).-

Des de la R1, que ja vam comentar que no realitzem, si aprofitem un dels seus assegurances per assegurar-nos. Continuem ascendint rectes, per molt bona roca. És una escalada amb molt poques possibilitats de col·locar algun segur flotant però molt estirada i factible. Això si amb el seu ambient ja que hi ha una vista espectaculars, ull els dies de fort vent poden tirar-te. Si tintuvear molt ni pensar-ho massa arribarem al cim on veurem la R2 que és també la instal·lació de ràpel que després aprofitarem per baixar. R2, 4 burins amb xapa alguna casolana unides amb un fil acerat amb anella per rapelar. Un burí en uns 20 metres.

L2.

Agulles (de Esq. a Drta. La Bandereta, La Palangana, Ag. dels Espeleòlergs i Saca Petita).

Guti & Vanessa, Cim de La Peluda.
Descens:

Des de la R2, muntarem un curt ràpel d'uns 15 metres cap al costat Est. I baixarem a la canal entre les dues Agulles (La Peluda i capdamunt). Després de recollir baixarem per la canal fins al pas equipat de corda fixa nudada. On començava la via i des d'aqui podem fer una altra Aresta Bruc d'una altra agulla o donar per conclosa la sortida i tornar al vehicle desfent el camí d'anada.

Rapel.

La Peluda.

Sector Saques, Agulles Montserrat (Peluda, Merlets, Capdemunt, Boteruda, El Mirador de la Miranda i La Miranda de les Boïgues).

No hay comentarios:

Publicar un comentario