jueves, 2 de mayo de 2019

Ascensió Miranda de Sant Pere "Via La Nina, IV - 105 m." Sant Joan-Montserrat (Barcelona).

Vall del Llobregat.
La Miranda de Sant Pere està situada a la cara sud de la regió de les Magdalenes a Montserrat. Per darrere dels coneguts Gorres. Aqui trobem una zona una mica més tranquil·la i no tan transitada pels turistes. Encara tindrem el soroll de fons de l'autovia. Els seus itineraris la majoria són per a col·leccionistes alguns com el que ara descrivim molt fàcils i perfectes per iniciar-se en vies de més d'un llarg. Roca més o menys bona i perfectament combinable amb altres itineraris o agulles / roques de la zona.

Estació de funicular de Sant Joan Inferior. (Guti & Jota).

Pla de les Tarantules.

Ermita de Sant Joan.
Aproximació.-

Deixem el vehicle al pàrquing del Monestir de Montserrat. I ens dirigim al funicular de Sant Joan o podem pujar pel camí de Fra Gari (opció més llarga i pesada segons anem carregats posar així una 1 hora o 1 hora i 40 minuts per arribar als peus de via). Recomanem agafar el funicular a Sant Joan.
Un cop a l'estació superior del Funicular a Sant Joan,  sortin en direcció al Pla de les Taràntules, i d'aquí cap a l'ermita de Sant Joan. Sense arribar a agafar l'últim tram (asfaltat, fita indicativa en la mateixa bifurcació) que va cap a la Roca Christian Dios, juntament les restes de l'antiga ermita de Sant Onofre. Busquem un sender que baixa a la nostra esquerra amb marques blaves (en algun arbre o pedra) en direcció Clot de la Monica.

Peus Antiga Ermita de Sant Onofre. (Fita indicativa).

Peus antiga ermita de Sant Onofre. (Fita indicativa).

Coll del Vasal dels Gats. (Esq. Miranda de Sant Joan, Drta. Miranda Xica).

Miranda de Sant Pere.

La Foradada de la Miranda de Sant Pere.
El sender va vorejant, i descendint cap a un coll entre dos Agulles Miranda de Sant Joan i Miranda Xica, és el coll del Vasal dels Gats. Des d'aquí continuarem descendint per la nostra esquerra (en sentit de la marxa). Baixarem per un llom pedragos, uns metres més avall veiem un altre sender a la dreta que va vorejant la Miranda de Sant Pere. Baixarem gairebé fins a la base de la Miranda. La via comença just a l'esquerra de la Foradada de la Miranda de Sant Pere. Haurem de remuntar uns metres per un corriolet molt arbustiu fins veure la primera xapa de color groc.

L1.

L1.
L1 (III).-

Localitzem la primera assegurança amb la xapa de color groc, remuntant uns metres des de la base de la Miranda de Sant Pere. Just al costat esquerra on es troba la Foradada d'aquesta paret. Comencem a escalar per una placa tombada amb cant petit molt ben assegurada. Seguint les assegurances al poc veurem la R1 en un còmode replà a la dreta. R1, 3 parabolts amb xapes (color groc). Reunió no rapelable. 4 parabolts en uns 25 metres.

R1.

Jota & Guti. R1.

L2.

L2.
L2 (II).-

Llarg de transició per passar a l'altre costat de la Miranda. Sortim des de la R1 i pugem uns metres rectes, fins a una petita savina, i després fer una travessia horitzontal a l'esquerra per envoltar el gran sostre que queda al davant. Trobarem la R2 en una altra còmoda lleixa uns pocs metres per sota del sostre a la dreta. R2, Dos parabolts amb xapa (Color groc). Reunió no rapelable. 3 parabolts en uns 20 metres.


R2.

L3.

L3.
L3 (IV-).-

Sortim gairebé rectes des de la R2 per una placa tombada al començament amb molts agafadors. Després un muret a l'esquerra d'un diedre amb bones preses també, molt ben protegit i amb les assegurances a prop. Trobarem la R3 enganxada a la paret al costat esquerre del diedre. R3, 3 parabolts amb xapa (Color Groc). Reunió no rapelable. 7 parabolts en uns 30 metres.


R3.

Jota. R3.

L4.
L4 (IV-).-

Similar a llarg anterior. Tornem des de la R3 a una placa tombada al començament seguit d'un diedre amb bones preses. Superat aquest, una altra placa tombada ens deixa al cim de la Miranda de Sant Pere, on a terra localitzarem la R4. R4, dos parabolts amb xapa (Color groc). Reunió no rapelable. 7 parabolts en uns 30 metres.


R4.

Jota. Cim de la Miranda de Sant Pere.
Descens:

Després de recollir material, gaudir de les vistes, fotos, etc. Farem la tornada caminant pel llom de la Miranda de Sant Pere cap a la Miranda de Sant Joan i Miranda Xica, Fins a arribar de nou al Coll del Vasal dels Gats, i des d'alli desfarem el camí per on vam venir.

Cim de la Miranda de Sant Pere.
Fitxa Tecnica.-

Via: La Nina.
Zona: Sant Joan / Gorros - Montserrat.
Dificultat: IV.
Dificultat obligada: IV-.
Longitud: 105 metres.
Grau d'exposicions: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts (color groc), R 's no són raperables.
Material. 7 cintes exprés + R 's.
Orientació: Oest.

Croquis i ressenyes Miranda de Sant Pere "Via La Nina" extret de.-https://blogdelguillem.blogspot.com  adaptada per Boulder Rocòdrom a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario