viernes, 9 de agosto de 2019

Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Subsector Can Cortines" , Vallirana (Barcelona).


Turó de Cal Beco, Les Casetes-Vallirana.
Una de les poblacions més properes de Barcelona per practicar l'escalada esportiva és Vallirana, mes concretament les Casetes d'en Muntaner. Aqui trobarem al Turó de Cal Beco, una gran cinglera de roca calcària de prou qualitat i amb un gran nombre de sectors i subsectors amb centenars d'itineraris equipats per practicar l'escalada esportiva.
En aquesta ocasió us mostrem un petit subsector "Can Cortines" ideal per a la iniciació a aquesta activitat. Esperem que us agradi !!!.

Companys d'aventures " Simona, Ruben, Kapi i Cris". Masia Cal Jep.

Sector Rototom.
Aproximació:

Des de Barcelona, prendrem l'A-2, fins a la sortida 599 des de la B-24. O bé venir per la N-340a en direcció Vilafranca del Penedès. Passarem tota la població de Vallirana i just a l'entrada de "les Casetes d'en Muntaner". Arribant a l'altura de la Gasolinera "Galp" a la nostra esquerra, girarem a la dreta per aparcar en un tram de pista asfaltat al costat just de la Masia Cal Jep "Masia amb cartell de EN VENDA". Estacionarem aqui el vehicle evitant de molestar a altres usuaris.

Un cop estacionat el vehicle, caminem cap a la Masia Cal Jep, veurem un gegantí cagatió i una tanca amb cartells amb un número de telèfon i publicitat de venda de llenya i carbó. Seguirem les indicacions cap a la Fàbrica de Ceràmica Artesana Becerra. Després seguirem per una pista de terra que va ascendint, hi ha diversos senders que surten cap a la base de la Paret del Turó de Cal Beco. Però seguir els que veieu que tenen una fita de pedra, ens adetraran pel bosc de pins fins arribar a la paret. Per arribar al subsector Can Cortines aquest es troba entre els sectors L'Escut juntament amb subsector Oyoyoi a l'esquerra i el sector Rototom a la seva dreta. haurem d'anar vorejant la base cap a l'Est i anar mirant el nom de les vies gravats o escrits sobre alguna pedra sikada a la paret.


Via Cade 75 A, IV+.


Via Cade 75 A, IV+.
L'escalada al Subsector Can Cortines, és purament d'iniciació amb una dificultat molt accessible amb vies molt ben equipades. Una de les zones potser més noves del Turó de Cal Beco, pensada per ser escola i aprendre les maniobres d'assegurament, desviculaciones, chapaje de cintes exprés, etc. a gent poc o gens iniciada.


Via Can Cortines, IV+.

Via Can Cortines, IV+.
El subsector a estat equipat praticamente per E. Margenats, deixant-aquesta petita escola d'escalada en roca calcària, amb uns 5 itineraris i un possible projecte, jejeje.
Vies amb grau senzill i molt boniques amb algun pas a mirar. Ideal per anar durant gairebé tot l'any ja que és una zona on sol a veure ombra a la tarda (per època estival) i sol al dia (època hivernal).
El que s'ha dit subsector ideal per anar amb nenes i persones que mai hagin o comencin a prendre contacte amb la roca.


Via Figuerola de Meia, IV+.

Subsector Can Cortines.
Ressenyes Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Subsector Can Cortines" .- (Numeració de les vies d'esquerra a dreta).

Via 94.- del Carles, 6a/ 6a+. (Subsector Oyoyoi).

Via 95.- Cicle Fiba-Colui 77, III+.
Via 96.- Figuerola de Meià, IV+.
Via 97.- s/t, IV+.
Via 97 bis.- Can Cortines, IV+.
Via 98.- Cade 75 A., IV+.
Via 99.- Proyect.

Material: 8 cintes exprés. Alçada màxima uns 20 metres.



Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Turó de Cal Beco "Sub Sector Can Cortines", les Casetes-Vallirana. Extret de .- http://fernando-espacioamorylocura.blogspot.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario