jueves, 26 de septiembre de 2019

Ascensió Magdalena Superior "Via Charlot sortida Via Normal, V+ - 135 m." Gorros-Montserrat (Barcelona).

Croquis i resenya Magdalena Superior "Via Charlot, V - 135 m." Gorros- Montserrat extret de.- https://www.rocjumper.com/
Fitxa Tècnica:

Via: Charlot sortida Via Normal .
Zona: Gorres - Montserrat.
Dificultat: V +.
Dificultat obligada: V.
Grau d'exposició: Baix.
Compromís: Baix.
Longitud: 135 metres.
Equipament: Via totalment equipada amb parabolts. Reunions rapelables excepte R0 i R4 (R2 Via Normal).
Material: 10 cintes exprés (algunes llarga) i reunions.
Orientació: Est.

Monestir de Montserrat. Vanessa & Irene.

Gorros - Montserrat (Ullal de la Magdalena, + Magdalena Superior).
La regió de Tebes "Les Magdalenes" al parc natural de la muntanya de Montserrat, sempre és un bon lloc per visitar i una inesgotable zona per practicar l'escalada clàssica amb centenars d'itineraris per fer. Amb un senzill accés gràcies al funicular de Sant Joan o alguna cosa mes penós per les escales dels Pobres, de vegades els caps de setmana i algun festiu, és un kaos de gent. Per la qual cosa recomanem gaudir especialment la zona de Gorros entre setmana, tot i que tot i així sempre hi haurà alguna sorpresa. jajaja.

En aquesta ocasió ens dirigirem cap a la major de les Magdalenes. La Magdalena Superior a la seva cara Nord-oest on trobem algunes interessants vies.

Acces per la Canal.

Inici de Via (Base del Contrafort de la Magdalena Superior).
Aproximació:

En el nostre cas prendrem el funicular a Sant Joan (opció més cara, però molt còmoda). Pujarem fins a l'estació Superior del Funicular i sortirem a Pla de les Taràntules. Des d'aquí agafarem el GR cap a Sant Jeroni, sense sortir-nos del camí anirem vorejant i passant primer el Barret Mariner, veurem un desviament per a la Magdalena Inferior, no l'agafem. Quan estiguem sota de la Magdalena superior cercarem una canal que ascendeix per dins del bosc, força deteriorada pel pas de cordades. Primer arribarem a la base de l'Ullal de la Magdalenes, que el vorejarem per la dreta i seguirem pujant fins arribar a la base del Contrafort de la Magdalena Superior, aqui comença la Via Charlot.

R0.

L1.
L0 (III).- Contrafort de la Magdalena.

Des de la base del contrafort o puntal de la Magdadena Superior, després equipar-nos vam començar a ascendir per una rampa tombada bastant herbosa i relliscosa cap a la R0 de la via a uns metres més amunt i a la dreta d'aquesta rampa. No trobarem Nigun segur i la possibilitat de col·locar algun autoassegurança és força mínima. Després d'una desena de metres donem amb la R0. R0, dos parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. Tirada neta uns 18 ó 20 metres.

L1.

R1.
L1 (IV+).-

Sortim rectes des de la R0, buscant els primers assegurances. Aqui la roca millora bastant però no és del tot de qualitat, és si les bones preses abunden. Trobarem algun pas amb una mica de dificultat, convé mirar-bé i de seguida es treu. La R1 es troba a la dreta d'una llengua arbustiva just on s'acaba aquesta. Aquesta tirada és una de la més llargues de la via. R1, Dos parabolts amb xapa i units amb cadena + anella. Just al costat es manté l'antiga reunió amb burils oxidats i xapa dos d'ells units amb un vell i dubtós cordino. jejeje. Reunió rapelable. Una cosa incomoda per cordada de tres. 7 parabolts i un buri en uns 40 metres.

R2.

L2.

L2.
L2 (V+).- Contrafort de la Magdalena.

Sortim de nou rectes des de la R1, en aquesta ocasió ia la paret està més vertical. A mesura que es progressa arriba la part més vertical i amb un lleuger desplom alguna cosa mes de dificultat de l'itinerari. Però fent una bona col·locació i buscant les bones preses sortirem aireosos. Després de fer aquest pas la dificultat minva i a poc metres abans d'arribar a un llavi característic montserratí veurem la R2. R2, un parabolts amb xapa, un parell de espits un amb xapa casolana i eslabon de cadena + 3 burins amb xapa oxidats. Reunió rapelable preveient portar o portar un cordino per unir assegurances i un mall per a mes seguretat !!!!. 5 parabolts en uns 20 metres.

Guti, R2.

L3.

L3.

R3.
L3 (V-).- Contrafort de la Magdalena.

Sortim des de la R2, per un tram una mica vertical fins sobre passar uns llavis característics de roca. Aqui trobarem un passet amb alguna dificultat, buscant bé els peus de seguida el traurem bé. La roca ja és prou còmoda i bona. Gaudirem de bones patatonas i arribant al cim del Puntal o Contrafort de la Mgdalena trobarem la R3 cap a la nostra esquerra, Ull !!!. Rectes veurem un sol punt la qual cosa és millor descartar per muntar la reunió. R3, Dos parabolts amb anella. Reunió rapelable. 5 parabolts en uns 35 metres.


R3, Vanessa & Irene (Cim Contrafort de la Madgalena Superior).

Gorros- Montserrat (Ullal de la Magdalena + Magdalena Inferior).

L4.

L4.
L4 (IV).- L2 - Via Normal. Magdalena Superior.

Un cop ens reagrupem la cordada, caminem uns poc metres cap al collet entre el Contrafor de la Magdalena Superior i la Magdalena Superior. Per llergar al cim atraves del segon llarg de la Via Normal.
Donant per conclosa i finalitzada la Via Charlot a la R3 (Cim del Contrafort de la Magdalena).
Nosaltres hem decidit acabar arribant al cim de la Magdalena així que integrem el L2 de la Via Normal en aquesta ascensió.
Un cop al coll entre els dos cims. Vam començar a escalar realitzant un flanqueig cap a l'esquerra per darrere d'un arbret (alzina ??) fins arribar al primer segur d'aquest llarg. Després ja només ens queda anar remuntant fins arribar al cim de la Magdalena Sup. I donar amb la R2 de la Via Normal, (R4 per a la nostra ressenya) arran de terra. R4 (R2 Via Normal), Tres parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. 3 parabolts en uns 20 metres.

R4.

Cim Madgalena Superior.

Cim Magdalena Superior.
Descens:

Després de gaudir de les maravilosas vista des del cim de la Magdalena Superior. Vam decidir realitzar el descens que ho farem amb dos rapels. Buscarem cap a l'est la instal·lació del primer, aquest ens deixés de nou al cim del Contrafort de la Magdalena Sup. Aquest primer ràpel són uns 20 metres potser menys.
Després un altre segon ràpel fins a la base de la paret per la via Normal d'uns 25 o 30 metres.
L'últim ràpel ens deixa a l'esplanada amb la Miranda de la Magdalena i la Magdalena Inf. Per tornar a nosaltres baixem per l'escala de Jacob, cap a l'Ermita de Santa Anna i des d'alli Escales dels Pobres fins al Monestir de Montserrat. Fi de l'aventura. !!! jejeje.


 1º Rapel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario