martes, 7 de enero de 2020

Ascensió Serrat d´en Muntaner "Via dels Desmemoriats, V - 80 m." Collbató (Barcelona).

Ubicació de les vies d'escalada al Serrat d'en Muntaner (cara Est, part. Dreta), Clot de la Monica-Montserrat. Collbató (Barcelona) extret de.- http://esgarrapacrestes.blogspot.com/
 Repetim al Serrat d'en Muntaner, interessant paret amb diversos itineraris d'escalada tant esportius en la seva part mes superior i de caracter més clàssic a la seva zona inferior. Que és la que vam decidir anar fer una visita.
A poc a poc anem fent gairebé tots els itineraris que hi ha en aquesta cara Est de Serrat d'en Muntaner, encara que mai se sap sempre pot a veure cabuda per a alguna vies mes, jajaja.
Ens vam decantar per una altra via clàssica en aquesta paret la Dels Dememoriats, interessant itinerari. Us deixem amb la descripció de la mateixa. Esperem que us agradi. Salut.

Serrat de la Pastereta.
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem l'A2 direcció Lleida / Tarragona, i sortirem a la sortida de Collbató, continuarem rectes i paralel.les i al costat de l'autovia sense entrar cap al municipi de Collbató. Seguirem després de passar la gasolinera i el supermercat BonPreu fins que veiem les indicacions del Restaurant Vinya Nova i la Hipica. Les seguirem i estacionarem el vehicle entre el Passeig de Ronda i Carrer de Lloret de la Urbanització del Pla del Castell a Collbató. 

Després estacionar el vehicle, agafarem la pista forestal amb acesso restringit vehicles que continua al final del Carrer Lloret que s'endinsa en els camps d'oliveres al costat de la Hipica. Seguirem fins al final del tancat de la Hípica i agafarem el primer tram de pista que ens surt a l'esquerra. 

Fletxa gravada a la roca. Inici de Via dels desmemoriats.

L1.
  Ascendirem pel fins arribar a l'antic estacionament del Clot de la Mònica (una explanadita amb cartells de acesso restringit vehicles). girarem de nou cap a l'esquerra cap al Clot de la Monica, buscant en uns pins a la nostra dreta amb unes marques de pintura blava. Aquestes ens s'endinsessin pel Torrent del Misser i el mateix Clot de la Mònica. Just davant nostre puja un camí de marques blaves que al cap d'una estona es converteix en un corriol. Seguim el sender fins que som a l'alçada del Serrat d'en Muntaner. En aquest punt un altre camí fitat segueix la paret en paral.let. Arribant a la base de la paret,l'inici de la Via Pizarro, aquesta just a la dreta a l'acabar la lleixa de l'Serrat d'en Muntaner Inferior on s'ubiquen altre itineraris com Petit Guifre, divorci Imminent o Orgull Mapuche. És una zona força arbustiva amb algun arbret i poca base de via. Remuntem una mica cap a la dreta l'inici de les Vies Pizarro i Alberto González. I un parell de metres més amunt veurem gravada una fletxa a la roca. Aquest és l'inici de la dels Desmemoriats.


L1.

Jota, R1.
 L1 (IV).-

Un cop localitzem l'inici de la Via, a la part dreta i un parell de metres amunt dels itineraris Pizarro i Alberto Gonzalez, al costat d'una petita olivera veurem una fletxa gravada a la roca.
Vam començar l'escalada al principi per una rampa tombada i bastant arbustiva, aquests arbusts ens serviran per poder-nos assegurar. Després d'uns metres arribem a un llavi-fissura en diagonal ascendent amb arbustos (boixos), aqui la placa es posa una mica més vertical. Passem entre dues boixos i seguim ascendint cap a un altre llavi, a meitat de la placa trobem una assegurança. Continuarem escalant cap a la dreta per anar a buscar un pi tombat que és on muntarem la R1. R1, a muntar amb bagues en un pi tombat. Reunió no rapelable. Si volem rapelar preveure cordinos i mallo. Un spit en uns 40 metres.


R1.

L2.

L2.

Serrat d´en Muntaner - Clot de la Monica.

Guti, Cim del Serrat d´en Muntaner.
 L2 (V).-

Sortim des de la R1, per placa tombada deixant a la nostra esquerra un grup arbustius, fins arribar a la base d'una paret que es posa bastant mes vertical i on trobarem un desplom, que és on trobarem la màxima dificultat de la via. En el primer tram de paret vertical trobarem un primer segur i el següent just a sobre del desplom. Després de fer aquest pas sobre una llosa alguna cosa descomposta però fiable, jejeje. Seguirem fins a una precima, des d'aquesta precima farem un flanqueig per una altra placa més tombada cap a l'esquerra per anar a buscar la R2, en un gran bloc al cim de l'Serrat d'en Muntaner. La R2, aquesta compartida amb les Vias Pizarro i Alberto González. R2, Tres parabolts sikados amb xapa, dos units amb cadena i anella. Reunió rapelable. Dos spits en uns 40 metres.


R2.

L2.

Guti & Jota, R2.

2º Rapel. Descens.
 Descens:

Després de fer la foto paradar constacia de la nostra presència. Vam decidir per realitzar el descens rapelant servir els equips de ràpel de les Vies Pizarro i Alberto Gonzalez.
Farem un primer ràpel d'uns 40 metres des de la R2 fins a la R1. I un segon ràpel des de la R1, a peus de via d'altres 30 o 35 metres.
Un cop a la base de la paret, podem seguir escalant altres itineraris per la zona, o bé si donem per conclosa la jornada. Només hem de desfer el camí per on hem vingut fins al vehicle.

Agulla del Frare de Baix del Clot de la Mònica + Serrat d´
 en Muntaner.

Jota, Clot de la Mònica.
 Fitxa Tecnica.-

Via: dels Desmemoriats.
Zona: Serrat d'en Muntaner / del Clot de la Monica.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: V.
Grau d'exposició: Mitjà.
Compromís: Mitjà.
Longitud: 80 metres.
Equipament: Via molt poc equipada amb algun spit. Reunio no rapelables R1 (Muntar a un Pi) i Reunio Rapelable R2 (Compartida amb Vies Pizarro i Alberto González).
Material: 6 cintes exprés (algunes llargues), bagues sabineras i Joc de  Friends petits i mitjans
Orientació: Est.

Ressenyes i croquis Serrat d´en Muntaner "Via dels Desmemoriats" Clot de la Monica/ Collbató (Barcelona) extret de.- https://blogdelguillem.blogspot.com/ adaptat per Boulder Rocòdrom a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario