martes, 14 de enero de 2020

Escalada Esportiva Placa dels Quatre Vents, Garraf/ Sitges (Barcelona).

Ressenyes i Croquis Escalada Esportiva la Placa dels Quatre Vents, Garraf-Sitges (BCN) extret de.- http://joanasin.blogspot.com/ modificat i adaptada per Boulder Rocòdrom a Barcelona.
Ressenyes d'Escalada Esportiva Placa dels Quatre Vents, el Garraf / Sitges (Barcelona) .-

Via 1.- Kaikatafoc, V+ (Equipada, Expo. Friends).
Via 2.- Cayugas, V+ (Equipada, Expo. Friends).
Via 3.- Cançó d´herba, V+ (Equipada amb parabolts i ponts de roca. Expo, Cordinos i Friends).
Via 4.- Vell rovell, V (Equipada amb burils, claus, ponts de roca i cordinos. Expo, Cordinos i Friends).
Via 5.- Gran canaleta, V+ (Equipada).
Via 6.- Jims_22, V+ (Desequipada, Fer-la a Top Rope).
Via 7.- Krakatoa, 6a (Equipada. Cordino al inici).
Via 8.- Infern, V. (Equipada amb buriles i ponts de roca. Friends i Cordinos).
Via 9.- Serpica, V+ (Equipada amb burils. Friends).
Via 10.- Blue scarf, V- (Desequipada, Friends).
Via 11.- Barbacua, IV+ (Equipada).
Via 12.- Hippy (Desequipada. Friends).

Material: 8 cintes exprés, joc de friends, jocs de tascons, cordinos i reunions (per a algunes vies). Alçada màxima uns 30 metres.

Nota: La majoria de vies són semi equipada o desequipadas. Al costat de l'grau posem el possible material que pot fer falta per a la seva realització.

La Pleta, Centre d´Informació del Parc Natural del Garraf.

Pista Forestal al Garraf i Castellot del Garraf. GR-92.
Aproximació:

Des de Barcelona agafarem la C-32 en direcció Castelldefels / Sitges. Sortim a la sortida 42, Port Ginesta i ens incorporem a la C-31 Arribant a la rotonda girarem a la dreta per anar cap a la Urbanització Rat Penat. Des d'aquí prenem una pista forestal asfaltada que ens subira cap a la Urbanització Plana Novella. Passada la zona d'aparcament del mirador del Puig del Martell i Penya Ginesta, veurem un edifici modernista "La Pleta", just a la seva esquerra trobarem una zona d'estacionament. On estacionarem el vehicle.


Residència Canina "Fundació Trifolium"

Pedrera, "Les Pedrisses".
Accés:

Un cop hem estacionat el vehicle, sortirem cap a la carretera i tornarem cap a enrere uns 100 metres fins arribar a l'inici d'una pista forestal tancada amb una cadena. On també veurem un senyal de trànsit vertical amb la prohibició d'entrada de vehicles a motor, excepte amb autorització. Ens endinsem per aquesta pista que és part de l'GR- 92 i de la ruta "Camí de les costes" en direcció a l'Garraf. Passarem al costat la residència canina pertanyent a la Fundació Trifolium i sense sortir-nos de la pista seguirem rectes seguint la tanca de la residència per a gossos i altres animals, fins a arribar a veure la pedrera, també tancada per evitar que ens precipitem a l'buit.
Continuarem primer revolt a la dreta i la següent corba bastant pronuciada a l'esquerra abaondonaremos la pista cap a la dreta on creix una alzina. Després de poc metres darrera d'aquesta alzina estarem a la zona alta de la Placa dels Quatro Vents.
Per arribar a la base o els peus de vies haurem de realitzar un ràpel (20 o 25 metres) des de qualsevol de les seves instal·lacions (Vies Krakatoa o Infern).


Corba estreta a l'esquerra, Desviament a la dreta a la Placa dels Quatre Vents. Alzina gran.

Equipament, (Burins). Part alta de la Placa dels Quatre Vents.
El Parc Natural de Garraf i Olèdorla, és un dels 12 espais naturals que gestiona l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de fer compatibles els seus valors biològics i culturals amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants, i de posar a disposició de la societat un marc idoni per a les activitats d'oci, educació ambiental i investigació.

La pedra calcària és la component de gairebé la totalitat de l'massís. Amb el pas el temps, a l'entrar en contacte amb l'aigua i l'aire, ha proporcionat, per fenòmens de dissolució, la formació dels processos anomenats càrstics: és a dir, coves, avencs, dolines. Donant pas així per a realitzar diverses activitats lúdiques i recerca com l'espeleologia, senderisme i l'escalada tant esportiva com de caràcter més clàssic.

Placa dels Quatre Vents.

Accés, Rapelant.

Via Krakatoa, 6a.

Via Krakatoa, 6a.

En aquesta ocasió ens centrem en una tranquil·la i solitària zona on podriem dir que encaixen les dues variants d'aquesta activitat (esportiva i clàssica). L'anomenada Placa dels Quatre Vents.

La Placa dels Quatre Vents, és una zona on es escalava bastant anys enrere. Es tracta d'una placa tombada amb molt bons itineraris tècnics. Molts d'ells gairebé la majoria estan semi o des equipats amb la qual cosa cal portar material per a auto assegurar-nos com friends, tascons, bagues i cordinos per muntar algun pont de roca.

Via Barbacua, IV+.

Via Barbacua, IV+.

Via Blue Scarf, V-.
La zona ha quedat així, ja que temps enrere va estar molt plena de polèmica a l'hora de realitzar l'equipació dels diferents itineraris.
Uns euipaban amb burins, després d'aquests venien altres i els treien. Una vegades s'eliminaven els de les fissures, en altres es deixava la placa llisa i sense possibilitat de col·locar res de material.
Diversos pensaments des del "Muntanya net de ferro" obligant fer les vies amb un alt grau d'exposició o únicament en top rope, com ara la Via Jims_22, complicada línia per autoassegurar.

Via Blue Scarf, V-.

Via Infern, V.

Via Infern, V.
Amb el temps tant uns o altres es van anar oblidant, deixant després de si algun itinerari exposat, mes a guiar la corda que a escalar-des de baix.
A la fi una gran barreja d'equipació, re equipació, des equipació o trenco.

Acabo aquesta situació i en l'actualitat s'ha realitzat una re equipació més assenyada col·locant algun segur a la placa, respectant les fissures (netes) i aprofitant algun pont de roca.
De totes encara es poden veure materials de l'època com burins, espits amb xapa casolanes i en alguna reunió.

Via Hippy, IV.

Via Hippy, IV.
Per últim comentar que en algunes vies cal preveure el muntar la reunió.
El lloc és molt tranquil i agradable.
Recordeu que s'accedeix rapelant amb la qual cal sortir escalant per tornar a la pista i a el vehicle.
Es molt respectuosos amb el lloc. I que escalar en top rope és també una bona opció, jejeje.

Salut i que difruteu. !!!

Fondo de les Coves.

Guti, Dalt de la Placa dels Quatre Vents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario