miércoles, 30 de marzo de 2016

Escalada Esportiva Agulla de la Font de Jacob - Cota 407 (Sector Sud-Est), Sant Joan/ Montserrat. (Barcelona).

Ruben, Lü, Cris & Jota. Monastir de Montserrat.

Ruben, Juanillo & Jota. Pla de les Tarantules.

A la zona de Sant Joan al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, podem trobar diversos sector d'iniciació per l'escalada esportiva alguns molt propers a l'Estació Superior del Funicular de Sant Joan. Com el Totxo del Camí i Totxo Chaman i Agulla de la Font de Jacob, aquesta ultima és l'escollida per a aquesta ressenya, jejeje.

Totxo  del Camí.

Agulla de la Font de Jacob.

Ermita de Sant Joan.

Peu de Via. Juanillo, Cris & Ruben.

La Agulla de la Font de Jacob, és una roca assolejada i situada al costat el camí que es dirigeix a l'ermita de Sant Joan, Sant Onofre i altres muntanyes de la zona de Sant Joan i Gorres.
Molt freqüentada per els i les turistes, per la qual cosa si no us agraden els i tafaner i totes. Provar d'escalar en aquesta zona entre setmana que tindreu menys gent.

Via Montse- Montserrat, IV. (L1).

Peus de Via. Agulla de la Font de Jacob.

Via Ariadna, IV (L1).

L'accés és molt ràpid al sector (en el nostre cas la cara Sud-est). Aqui trobarem vies de més d'un llarg molt equipades, potser massa. Però molt interessants per aprendre o ensenyar a escalar. Amb diversos graus de poca dificultat i alguna sortida bloquera en alguns casos.

Vias Montse- Montserrat, IV (L1) + Dahlia, IV (L1).

Via Dahlía, IV (L1).

Via Burins, 6b.

Via Burins, 6b.

En les primeres reunions més a la dreta del sector, veurem un passamans o cable d'acer que les fa comunicar entre si, per facilitar la instalacion de cordes quan es realitzen cursets d'escalada. La equipacions la van realitzar la FEEC i el Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Segons ens expliquen va haver gent que no va estar molt d'acord amb aquesta equipació i va decidir eliminar o extreure algunes assegurances. Amb la mala sort que el company Lluís Baciero (kpujo), en intentar comprovar les instal·lacions patís un greu accident mortal. Encara hi ha alguns itineraris o vies que els falta algun segur i possible reunió. La gran majoria estan intactes.

Lü & Cris.

Via Montse- Montserrat, IV (L1).

Via Le grand trou , 6a+.

A l'escalar en aquesta Agulla, no estaria demés portar una mica de material (xapes, cordinos, etc.). l'Agulla té aquest nom a causa dels primers escaladors que així llamarton a la primera via que es va realitzar, encara que abans comptava com la Miranda de Sant Joan. També amb polèmica ja que molt a prop camina 2 Agulles mes amb el nom igual. Però en els mapes i en el "Pam a Pam", aquest últim nom se li denomina a una altra agulla. I es queda amb l'Agulla de la Font de Jacob per evitar mes lios.

Agulla de la Font de Jacob (Cara Sud- Est)

Via Le grand trou, 6a+.

Via Le grand trou, 6a+

Via Le grand trou, 6a+
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem la C-58 direcció Manresa, seguirem en aquesta seguint les indicacions cap a Montserrat. Sortirem a la sortida Montserrat / Manresa a la C-55 Per aquesta carretera ens dirigirem cap al poble de Monistrol de Montserrat. Un cop arribem a aquest pujarem cap a l'aparcament del Monestir de Montserrat per una carretera amb força revolts, Compte amb els i les ciclitas !!!! i altres vehicles que ens vindran de cara.
Un cop passem la barrera de l'aparcament del Monestir buscarem lloc per estacionar. El tiquet d'estacionament té descompte per a les persones federades.

Roca Christian Dios.

Roca  de sobre L´Estació Superior del Funicular.

Urko.

Via La Flor de Lys, IV+.

Via La Flor de Lys, IV+.
Accés.-

Un cop haguem estacionat el vehicle, podem anar a la zona de dues maneres. Bé la més curta i cara, és agafant el funicular de Sant Joan i baixar-nos en l'estacion superior d'aquest. El lloc anomenat Pla de les Taràntules, seguir el camí indicat amb un cartell de fusta cap a l'ermita de Sant Joan.
Passarem primer per l'Totxo del Camí, després veurem el Totxo Chaman i als peus de la Gorra Marinera, trobarem l'Agulla de la Font de Jacob, veureu un palafon explicatiu del món de l'escalada, esteu ja en el sector les vies mes a la dreta les trobareu pujant per un petit sender pedragoso.

Via El Vesper, 6a.

Via El Vesper, 6a.
Retorn.-

La tornada es tambe la segona opció d'accedir al sector o l'Agulla de la Font de Jacob. La manera menys liosa és baixar pel camí cementado de Sant Miquel fins al Monestir de Montserrat i de hi ha al vehicle. O passejar per la zona del Monestir.
Una altra manera és agafar el camí que es dirigeix cap a Sant Jeroni, i baixar per un camí a la nostra dreta, fins arribar a un bifurcació assenyalada que posa Ermita de Santa Anna o Santa Anna a seques. Seguir el senderito fins a les ruïnes d'aquesta ermita i des d'alli accedir fins a la zona de Sant Benet i baixar per les Escales dels Pobres fins al Monestir de Montserrat. L'accés a la zona seria fer-ho al revés.
Via El Vesper, 6a.

Via El Vesper, 6a.

Croquis Agulla de la Font de Jacob (Cara Sud-Est).
Ressenyes Agulla de la Font de Jacob (Cara Sud-Est).-

Via 6.- Via del Sol, V/A2. 120 m. Via Clasica porta material.
Via 10.- Moritos, 7b+. 145 m. Via Clasica porta material.
Via 11.- ¿?, 6c+ Via Clasica porta material.
Via 12.- ¿?, Sin datos.
Via 13.- L´Esperó de Sant Joan, IV.
Via 14.- El Vesper, 6a.
Via 15.- Que feu?, 6a. (L1).
Via 16.- Els Amics del Funicular, 6a.
Via 17.- ¿?, 6a. 40 m. (Posible descuelgue por Via  L´Esperó de Sant Joan).
Via 18.- Que buena estás Carolina, V+. (doble spit al inici).
Via 19.- Cabaret Galàtic, V+.
Via 20.- La Flor de Lys, IV+.
Via 21.- Marcel, IV+.
Via 22.- Le grand trou, 6a+.
Via 23.- Burins, 6b.
Via 24.- Sabina cosa fina, IV+.
Via 25,- El Parc Natural, IV+.
Via 26.- L´Escolania, IV+.
Via 27.- Montse- Montserrat, IV (L1).
Via 28.- Dahlia, IV (L1).
Via 29.- Ariadna, IV (L1).

Material.- 16 cintes express per a l'escalada esportiva, Corda de 60 metres per a la majoria de vies excepte la via nº 17 (40 metres). No aquesta demas portar material per reforçar reunions, etc. Doncs algunes han estat desequipadas, ull !!! Alçada màxima de la majoria de les vies 30 metres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario