lunes, 13 de diciembre de 2021

Ascensió Serrat d´en Muntaner "Via Variant Bri-Tuerto sortida per via Desmemoriats, IV+/ V- - 80 m." Collbató (Barcelona).

Camì a Collbato, Hipica. Passeig de Ronda.

Vam decidir fer una altra visita exprés al Serrat d´en Muntaner, volíem fer una de les últimes vies obertes pels germans Masó en aquesta paret. Però per a sorpresa nostra el que pensem que era aquest itinerari, ha estat muntar una variant si podem dir a la Via Desmemoriats oberta per Carlos Parola, J. Rovira i A. Pagès. Una mica l'obertura d'aquesta variant es deu a la pèrdua d'una lents de contacte ocular i no veure gaire bé, d'aquí això del Tuerto i Bri pel nom de la resta de la cordada, jejeje. Sense gaires més explicacions us deixem amb aquesta aportació. Esperem que us agradi. 


Hipica.

Clot de la Monica. (Al Fons Serrat d´en Muntaner + La Pastereta).

Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem l'A2 direcció Lleida / Tarragona, i sortirem a la sortida de Collbató, continuarem rectes i paralel.les i al costat de l'autovia sense entrar cap al municipi de Collbató. Seguirem després de passar la gasolinera i el supermercat BonPreu fins que veiem les indicacions del Restaurant Vinya Nova i la Hipica. Les seguirem i estacionarem el vehicle entre el Passeig de Ronda i Carrer de Lloret de la Urbanització del Pla del Castell a Collbató. 

Després estacionar el vehicle, agafarem la pista forestal amb acesso restringit vehicles que continua al final del Carrer Lloret que s'endinsa en els camps d'oliveres al costat de la Hipica. Seguirem fins al final del tancat de la Hípica i agafarem el primer tram de pista que ens surt a l'esquerra. 


Roca Clean is Good + Ag. del Frare Baix i Serrat d´en Muntaner

Fita i corriol d´acces al Serrat d´en Muntaner.

Ascendirem pel fins arribar a l'antic estacionament del Clot de la Mònica (una explanadita amb cartells de acesso restringit vehicles). girarem de nou cap a l'esquerra cap al Clot de la Monica, buscant en uns pins a la nostra dreta amb unes marques de pintura blava. Aquestes ens s'endinsessin pel Torrent del Misser i el mateix Clot de la Mònica. Just davant nostre puja un camí de marques blaves que al cap d'una estona es converteix en un corriol. Seguim el sender fins que som a l'alçada del Serrat d'en Muntaner. En aquest punt un altre camí fitat segueix la paret en paral.let. Arribant a la base de la paret,l'inici de la Via Pizarro, aquesta just a la dreta a l'acabar la lleixa de l'Serrat d'en Muntaner Inferior on s'ubiquen altre itineraris com Petit Guifre, divorci Imminent o Orgull Mapuche. És una zona força arbustiva amb algun arbret i poca base de via. Remuntem una mica cap a la dreta l'inici de les Vies Pizarro i Alberto González. I un parell de metres més amunt veurem gravada una fletxa a la roca. Aquest és l'inici de la dels Desmemoriats. Aquesta fletxa la confonem amb la marca que estem buscant de l´itinerari dels Masó..


Inici de la Via Desmemoriats i Variant Bri-Tuerto.

Frare Baix del Clot de la Monica.

L1.
L1 (IV).-

Iniciem l'escalada fent-ho coincidir amb l'inici de la Via Desmemoriats, aquest està marcat per una fletxa gravada a la roca. Nosaltres pensat que era la marca dels Masó vam començar a anar pujant en diagonal a la dreta seguint una fissura molt marcada amb alguns arbustos i savines. Encintem algun arbust per assegurar-nos, fins a arribar a un gran arbust que ens obliga pràcticament a seguir escalant per una placa més vertical, on trobem algunes fissures per col·locar-hi alguns friends i anar més assegurats. Decidim muntar la R1, en un pi tombat, que també es fa servir per muntar la reunió de la Via Desmemoriats. R1, Muntar amb bagues en un pi tombat. Reunió no rapel·lable. Tiratge neteja uns 40 metres.


R1. Via Desmemoriats.

L1.

L1.
L2 (V-/ IV+).-

Després de donar-nos compte, d'on ens trobem i que no coincideix amb l'itinerari que en principi volíem fer. Dediquem continuar i anar a buscar la R2, de les Vies els Desmemoriats, Pizarro i A. Gonzalez, així assegurar-nos el descens.
Sortim des de la R1, muntada en un pi estirat, en flanqueig cap a la nostra esquerra, fins a arribar a una canal arbustiva amb sorra i pedres soltes. Aquí comencem a pujar per una placa una mica vertical, després de superar-la trobem un parabolt, i uns metres més avall veiem la R1, de la Via Alberto Gonzalez.

Bri. R1.

L2.

Ens assegurem i continuem escalant uns metres per una placa tombada, després continuem resseguint una altra zona arbustiva on localitzem un tricam abandonat i molt difícil d'extreure. Continuem un pas una mica més vertical i de seguida cap a la nostra esquerra donem al costat un gran bloc de pedra amb la R2, reunió compartida amb diversos itineraris. R2, Tres parabolts amb xapa, dos units amb cadena i anella. Reunió rapelable. Dos parabolts i un tricam encastat en uns 40 metres.

L2.

R2, Via Desmemoriats.

Guti, R2.
Descens:

Després de fer la foto paradar constacia de la nostra presència. Vam decidir per realitzar el descens rapelant servir els equips de ràpel de les Vies Pizarro i Alberto Gonzalez.
Farem un primer ràpel d'uns 40 metres des de la R2 fins a la R1. I un segon ràpel des de la R1, a peus de via d'altres 30 o 35 metres.
Un cop a la base de la paret, podem seguir escalant altres itineraris per la zona, o bé si donem per conclosa la jornada. Només hem de desfer el camí per on hem vingut fins al vehicle.

1er Rapel.

2ond Rapel.

2pnd Rapel.

Fitxa Tecnica.-

Via: Variant Bri-Tuerto sortida per via dels Desmemoriats.
Zona: Serrat de Muntaner/Clot de la Monica.
Dificultat: V-.
Dificultat obligada: IV+.
Grau d'exposició: Mitjà.
Compromís: Mitjà.
Longitud: 80 metres.
Equipament: Via desequipada, algun spit darrers metres Via Desmemoriats. Reunio no rapelables R1 (Muntar a un Pi) i Reunio Rapelable R2 (Compartida amb Vies Pizarro i Alberto González).
Material: 6 cintes express (algunes llargues), bagues savineres i Joc de Friends.
Orientació: Est.

Croquis Ascensió Serrat d´en Muntaner "Via Variant Bri-Tuerto sortida per Via Desmemoriats" Collbato (Barcelona).

Camì de Collbato, Hipica.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario