miércoles, 11 de enero de 2017

Escalada al Torrent del Misser "Sector The Mama´s & The Papa´s Part. Central", Collbató (Barcelona).

Pista Forestal, de Vinya Nova a Collbató.
El Torrent del Misser a Montserrat, un dels barrancs més salvatges i agrestes del massís. Neix a la zona de Teves, just sota el Bassal del Corb. Aqui en aquesta zona anomenada també La Plantació. Ens trobarem El Clot de la Monica una zona molt agradable i tranquil · la amb una molt curta aproximació a diversos sectors d'escalada esportiva i no tant a itineraris de vies clàssiques.


Pista Forestal, de Vinya Nova a Collbató. Marina & Ruben.


Torrent del Misser prop del Clot de la Monica.

Marques de pintuta blava, Inici del corriol.
Aproximación.-

Des de Barcelona agafarem l'A2, direcció Lleida / A2 / Tarragona, continuarem fins a sortir a Collbató. Seguirem fins al Bruc Residencial. Quan ja estiguem a punt d'arribar una altra vegada a l'autovia, una mica abans de l'Hotel del Bruc, girem a la dreta seguint les indicacions de Restaurant Vinya Nova / Hipica. Anirem fins a la ultima carrer asfaltat "Carrer Lloret" de la urbanització Pla del Castell de Collabató. Continuarem cap a la dreta per aquest fins arribar al passeu Ronda de la mateixa urbanització i veurem senyals de prohibit circular per algunes pistes del Parc Natural de Montserrat.
Aqui en aquest encreuament estacionar el veniculo. Passeig Ronda amb Carrer Lloret, urbanització del Pla del Castell a Collbató.
Torrent del Misser. (Al fons La Pasterreta).

Corriol per acces al Sector The Mama ´s & The Papa´s i Cami de Les Bateries. (Marques blaves i fites)

The Mama´s & The Papa´s Part Central.
Estacionat el vehicle, ens dirigim per la pista que continua vorejant les instal·lacions de la Hípica cap a Collbató. Quan arribem al final del tancat, girem a l'esquerra en direcció Clot de la Monica - La Pastereta. Fins arribar a una esplanadita amb cartells també de prohibida la circulació a vehicles no autoritzats. Tornem a girar a l'esquerra, fins practicament veure les primeres marques de pintura blava en uns pins. Aquest és l'inici o final del Torrent del Misser. Vam pujar cap a la serrat de la Pastereta per aquest camí empedrat. Continuarem uns 800 metres per aquesta pista fins a trobar o creuar-nos amb una nova bifurcació amb fites grans de pedra a la dreta. Prendrem aquest sender seguint les fites i les marques de pintura blaves que ens deixa ja gairebé al Sector Central o part Esquerra de la zona d'escalada esportiva The Mama's and The Papa's.

The Mama´s & The Papa´s Part Central.

Via nº 4, V.

Via nº 4, V.
La Zona d'escalada esportiva The Mama's and The Papa's és una petita i tranquil zona amb molt bona roca i de dificultat assequible (baixa-mitjana), algunes vies amb força continuïtat del grau. Tindrem vies més curtes i algunes força llargues fins a 30 metres d'altura.
És un sector amb no massa presència d'escalador i totes, cara sud i sud-est. Dividit en tres sectors i unes 36 vies d'escalada. Ideal per matins d'hivern o algunes tardes d'estiu segons l'orientació que agafem.

Us deixem amb les ressenyes de la seva Part central o Sector Esquerre.

Via nº 5, V+.

Via nº 5, V+.

Via nº 5, V+.
Aquest petit sector té molt bona roca, Ideal per matins d'hivern cara al Sud. Dóna tot el dia o gairebé el Sol. Amb vies d'itinerari curt i altres bastant llargues i condifiocultad des de V a 6b +. La equipacion és molt bona i correcta de vegades una mica sobre-equipada. A gaudir Salut.

Via nº 5, V+.

Via nº 5, V+.

Via nº7, V+.

Via nº7, V+.

Croquis i resenyes The Mama´s & The Papa´s Part Central.
Resenyes Part Central The Mama´s & The Papa´s, Torrent del Misser (Montserrat).-

Via 1.- Nyam nyam, 6b+.
Via 2.- Iroquesos, 6a.
Via 3.- ¿?, V+.
Via 4.- ¿?, V.
Via 5.- ¿?, V/V+.
Via 6.- Kiowas, V+.
Via 7.- ¿?, V+
Via 8.- Peix de roca, V+.
Via 9.- Laia Iala, 6b.
Via 10.- ¿?, ¿?.
Via 11.- Neurona, 6a+
Via 12.- Aromes del Papiol, 6a.

Material: 11 cintes expres (algunes llargues), Altura maxima 30 metres.




Ubicació dels Sectors o zones de Escalada Esportiva The Mama´s & The Papa´s.

Sectors The Mama´s & The Papa´s Escalda Esportiva (Ubicació).-

C.- Sector ó part Dreta (Orientació Est i Sud-oest).
B.- Sector Central ó part Esquerra (Orientació Sud).
A.- Sector Esquerra ó Totxo Akino (Orientació Oest). Corda Fixa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario