martes, 6 de noviembre de 2018

Ascensió Penyat Segat de la Falconera "Via Bolets de Quars entrada per Via Amon mamón, V+ - 35 m." El Garraf (Barcelona).

Crquis i resenyes  Penyat Segat de la Falconera "Via Bolets de Quars" El Garraf (Barcelona).

Fitxa Tecnica.-

Via: Bolets de Quars entrada per Amon mamón.
Zona: Penyat Segat de la Falconera - Cara Sud (Garraf).
Dificultat: V +.
Dificultat obligada: V +.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Desnivell: 35 metres.
Equipament: Via equipada amb espits i algun burí. Reunions rapelables.
Material: 8 cintes exprés i Reunions.
Orientació: Sud.

Penyat Segat de la Falconera.

Peus de via. Ruben + Jota.

Jajaja, Poques explicacions us podem dir sobre el penya-segat de la Falconera. Ja que les ultimes ressenyes són pràcticament d'aquesta interessant paret de roca calcària. Molt proxima a la ciutat de Barcelona. I que en els dies més fresc d'hivern sempre és una bona alternativa per anar a escalar algunes de les seves múltiples vies.
Us deixem un altre itinerari d'un parell de llargs que ens ha agradat i hem decidit ressenyar-. Esperem que us agradi, Salut.

Inici de la via.
Aproximació:

Des de Barcelona agafarem l'autovia C-32 en direcció Castedefels / Sitges. Deixem la C-32 a l'altura de Port Ginesta i vam prendre la Sortida que condueix a la C-31 que porta a Sitges. Seguirem per les conegudes corbes del Garraf, fins a la població del Garraf, la sortida la veurem a la nostra dreta i des d'aquesta baixarem cap al seu port esportiu. Podrem estacionar en una esplanada al costat de la paret i l'entrada del Port Nautic.
Just a la seva dreta veurem un pont amb base de ferro amb un palafon explicatiu i el començament d'un sender que ens acostés fins a la paret. Agafarem aquest sender fins arribar gairebé a la meitat de la paret del costat Sud de la Falconera. Ens dirigirem atraves de la zona arbustiva fins a la base de la paret i buscarem la part mes vertical, pujarem a una lleixa de sorra amb alguns arbustos i resseguint aquesta buscarem el número 17 pintat a la paret doncs la nostra via comença just a l'esquerra d'aquesta marca.


L1.

L1.
L1 (V+).-  Via Amon mamón.

Ens cost donar amb el maleït número 17 a la paret, jajaja. Molt desgastat pel pas del temps i l'exposició solar. Un cop localitzat la via s'inicia després d'un arbust veurem un parabolt sikado amb xapa casolana a l'inici marcant el peu de via. Vam decidir seguir les assegurances pintats de blau clar i vam començar a escalar per una mena de fissura alguna cosa estirada però relliscosa. Després remuntem cap a la dreta sobre un gran buit i arribem a la R1. que aquesta sobre aquest buit. R1, dos parabolts i un burí units amb placa casolana i una gran anella + anella a l'altre parabolt tots dos sikados. Reunió Rapelable. 6 parabolts en uns 10 metres.

Nota: Després percebem que vam fer la Via Amon mamón mes a l'esquerra de l'entrada original del primer llarg de Bolets de Quars.


L1.

R1.

L2.
L2 (V+).-

Sortint des de la R1, rectes per una placa força interessant i llisa, jajaja. Que suposem que per les preses de quars semblants a bolets agafen nom aquesta via. Anem remuntant agafant amb les mans per la dreta a una fissura uns metres i després doncs agarrant a aquesta bolets de quars. Sortint de la fissura seguirem escalant diversos ressalts tots amb la mateixa aparences i preses de quars. Fins arribar a veure la R2. Situada gairebé al final de la paret. R2, dues espits amb xapa units per una cadena. Reunió rapelable. 8 assegurances entre espits i burins en uns 25 metres. Xapes de color blau.

R2.

R2, Jota & Ruben.
Descens:

Des de la R2, farem un ràpel d'uns 25 metres fins a peu de via. Després doncs a seguir escalant en altres vies per la zona. Anar-nos a casa, o prendre un bany si el temps i la temperatura ho permeten.

Descens.


No hay comentarios:

Publicar un comentario