martes, 17 de diciembre de 2019

Ascensió Paret de la Salut "Via Laietana 18 d´Octubre, V - 70 m." Collbató (Barcelona).

Zona d'estacionament Àrea recreativa Ermita de la Salut.
La Paret de la Salut, a escassos 50 metres de la Cova Gran, era un dels poc llocs verges en itineraris d'escalada en aquesta part de l'massís de Montserrat. Opinions moltes i de diferents en diversitat la polèmica com sempre estarà servida.
Sempre estaran els retractors que ja hi ha prou ferro a la muntanya i potser no calia obrir i equipar mes que el just o millor deixar aquest material a recuperar o mantenir el que ja hi ha. Però ja està fet.

Via practicament nova donant lloc a nou sector a la zona de l'area recreativa de la Salut i Covas de Salnitre. Amb nom revindicativo pels fets esdevinguts a Barcelona, després de la sentència de l'Procés contra alguns dirigents que el 2.017 formaven part de el govern Català.

Sense mes, us deixem la descripció de la mateixa. Esperem que us agradi. Salut !!!

Sender al Torrent de la Font Seca ó de la Salut.

Paret de la Salut ó de la Cova Gran.
Aproximaciò:

Sortim des de Barcelona per l'A2, fins al municipi de Collbató. Continuarem per la carretera B-112, de Collbató a Monistrol de Montserrat i ens dirigirem a l'Àrea d'esbarjo Ermita de la Salut / Cova de Salnitre. Hi ha zones adaptades per estacionar el vehicle al costat de la zona de pícnic, aqui estacionarem el vehicle.

Després estacionar el vehicle, ens dirigirem cap al Torrent de la Salut, també conegut pel de la Font Seca o de Santa Caterina. Remuntem per aquest i veurem un sender que neix a la nostra dreta marcat amb una fita de pedres que porta a la Cova Gran. Pugem per aquest fins a la base de la paret de la Salut a poc metres de la Cova Gran. L'inici de la via està a l´esquerra en un esperó marcada amb una fletxa gravada a la roca.

Paret de la Salut.

Vanessa, Inici de Via.

R1.
L1 (IV+).-

Comencem la via remuntat un ressalt, amb un primer pas una mica estret però fàcil amb bones preses, després d'aquest continuem per una rampa amb tendència a la dreta a la recerca d'un esperó on remuntarem algun ressalt més. Un últim tram amb pedres i sorra solta a vigilar on les assegurances són uns cordinos lligats a unes savines, a la dreta en una comoda lleixa trobarem la R1. R1, dos parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. 3 parabolts i dues cordinos encintats a savines en uns 25 metres.


L1.

L2.

L2.
L2 (IV).-

Sortim rectes des de la R1, per una placa una mica vertical que després tomba amb bona roca, tot i que cal vigilar perquè hi ha parts amb pedres soltes que s'aniran netejant a mesura que es facin repeticions de la via. Trobarem la R2 en una lleixa després d'una zona arbustiva. R2, dues parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. 3 parabolts, un pont roca i un cordino en savina en uns 20 metres.

R2.

Serrat de les Garrigoses.

Paret de la Codolosa.

L3.

Guti, L3.
L3 (V).-

Sortim des de la R2, per una placa vertical i una mica descomposta ben assegurada. De seguida arribem a una primer ressalt. Aquest alguna cosa tombat a el principi despres va agafant alguna cosa mes de verticalitat. Amb tendecia cap a l'esquerra i flanquejant anem fent passos molt elegants i bonics, que ens farà mirar-nos-mes d'una vegada. Després de superar d'algunes plaques entrem en una canal i després per acabar haurem d'escalar uns metres per un diedre on trobarem passos amb més dificultat. Sortint d'aquest trobarem la R3. R3, Dos parabolts amb xapa i anella units per un cordino. Reunió rapelable. 7 parabolts i un cordino en savina en uns 25 metres.

R3.

Vanessa & Guti, Cim de la Paret de la Salut.

Cim Paret de la Salut.

Rapel.
Descens:

Després de fer la foto per donar constacia. Recollim cordes i muntem un sol ràpel des de la R3 d'uns 60 metres fins a la base de la Paret de la Salut i inici de la via.
Un cop a terra podem per acabar fer una visita a la Cova Gran o combinar la via amb altres itineraris d'escalada o canals de la zona. Sinó ja que només hem de desfer el camí de l'anada fins a on hem estacionat el vehicle.

Croquis i ressenyes Paret de la Salut "Via Laietana 18 d´Octubre", Collbató - Montserrat extret de.- https://www.rocjumper.com/ 
Fitxa de la via.-

Via: Laietana 18 d'Octubre.
Zona: Paret de la Salut / Cova Gran - Montserrat.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: IV +.
Longitud: 70 metres.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts, pont de roca i cordinos en savines.. Reunions no rapelables, excepte R3 adaptada per rapelar.
Material: 8 cintes exprés (alguna llarga).
Orientació: Est.

No hay comentarios:

Publicar un comentario