miércoles, 22 de agosto de 2018

Escalada Esportiva a Can Pallofa, Hortsavinyà-Tordera/ Pineda de Mar (Barcelona).

 Pla de Cal Capità (Sot d´en Gomez).
 Petita zona d'escalada davant de la zona de picnic i berenador de Can Pallofa. Equipades i oberta per a realitzar practyicas d'espeleologia a càrrec de GEM (Grup Excursionita de Malgrat de Mar).
Aquesta zona és una de les ultimes que ens quedava per ressenyar de la comarca del Maresme.

Entrada zona d'esbarjo i picnic Can pallofa (Restaurant)

Zona d´Escalada Can Pallofa.
Aproximació.-

Des de Barcelona anirem fins a Calella sortirem de l'autopista per la carretera N-II a arribar a Pineda de Mar prenem una petita carretera BV-5126 (Passeig d'Hortsavinyà), que és la via d'entrada del Parc Natural del Montnegre. Seguirem per aquesta pista, que està asfaltada que discorre gairebé paral·lela a la riera. Passarem de llarg per a tots els desviaments que anem trobant, fins a arribar al berenador de Can pallofa, en el qual si aquesta obert podem aparca. Sinó continuarem uns metres mes per la pista i estacionarem a la nostra esquerra al Pla de Cal Capità.



Guti & Marieta.

Via Follim follam, V+.
 Com arribar.-

Un cop estacionem el vehicle, ens dirigirem de nou cap a la pista forestal. i baixarem fins a l'entrada del berenador de Can pallofa. La zona d'escalada aquesta just davant de l'entrada. Només haurem de pujar a peus de Vuia per un petit i curt sender que ascendeix.

Via Follim follam, V+.

Via Follim follam, V+.

 La zona d'escalada de can pallofa, és una zona molt petita amb tan sols uns sis itineraris. Encara que en la paret més a la seva esquerra sembla que estan equipant de nous.
És una zona idea per estar una tarda d'estiu i fins i tot a primera hora del matí si busquem una mica d'ombra. Realitzar algunes vies i després fer uns entrepans al berenador o bé apropar-nos i donar-nos una remullada a la platja de Pineda de Mar.

Via Pim-pam, V+/V.

Via Pim-pam, V+/V.
 Nosaltres hem fet visita relampago, ja que la nostra intenció era tenir un agradable matí de platja. Així que hem tastat 1 pelin la zona i ens ha agradat bastant. Es fan alguna cosa curtes les vies, però la dificultat fa que això no sigui un gran problema.
Al contrari de la major part del Maresme, la roca no és granit. És una espècie de gres, força sòlid amb algun punt Sikat
Les vies estan molt bé buscades en les quals el grau i la dificultat no es regalen escalada que combina la fissura amb regletes, jejeje. Així que haureu de prémer una mica. Molt ben equipades amb parabolts i algun spit.

Podeu baixar des de dalt del sector fent desvinculació, ràpel o per baixant pel costat dret.

Via Pim-pam, V+/V.

Zona d´escalada esportiva Can Pallofa.
Ressenyes Zona d´Escalada Esportiva Can Pallofa, Hortsavinyà-Tordera/ Pineda de Mar (Barcelona).-

Via 1.- Cap a Escuain, 6c.
Via 2.- El ratpenat solitari, 6b.
Via 3.- Mal enrera, 6b.
Via 4.- Somiar amb tu, 6b.
Via 5.- Follim follam, V+.
Via 6.- Pim-pam, V/V+.

Material: 10 cintes exprés, baga d'ancoratge i casc. Alçada màxima uns 12 metres.


Croquis i resenyes Zona d´Escalada Esportiva Can Pallofa. Extret de.-  Guia d´Escalada al Maresme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario