martes, 5 de noviembre de 2019

Ascensió Cap de Guerrer "Via UME 40º Aniversari, 6a ó V+/Ae - 85 m. " Agulles/ Montserrat , El Bruc (Barcelona).

Croquis i ressenyes Cap de Guerrer "Via UME 40º Aniversari" Agulles/ Montserrat (Barcelona) extret de.- https://desventurasymilagros.blogspot.com
Via: UME 40è Aniversari.
Zona: Regió d'Agulles / Montserrat.
Dificultat: 6a.
Dificultat obligada: V + / Ae.
Longitud: 90 metres.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts. Reunions Rapelables.
Material: 8 cintes exprés i reunions. Opcinal: estreps
Orientació: Sud.

Estacionament de Can Maçana.

La Cadireta i Roca Foradada.
Aproximació.-

Aparquem el vehicle a la zona d'estacionament del Coll de Can Maçana (de pagament). Seguim passant per la barrera de ferro pel GR-172 en direcció al Refugi de Vicenç Barbé (PR C-78 Marques Grogues i blanques), un cop ens haguem desviat cap al Coll del Portel. Pal indicatiu i marques de pintura amrilas i blanques ens ajudaran a seguir bé l'accés.
Remuntem pel Pas de la Portella, continuem pel PR C-78 cap a la dreta descendint un pel i seguint el camí cap al Refugi de les Agulles o Vicenç Barbé.
Gairebé arribant al Refugi ja podem localitzar al Cap de Guerrer, just darrere de la Roca de la Va partir que és el gran monòlit davant del mateix refugi. La nostra elecció aquesta just darrera.

Ja arribant a l'altura del Refugi, ens desviem cap a l'esquerra buscant un corriolet que va cap a la Roca de la Partio vorejant per l'esquerra. Buscarem és accés més evident per arribar al coll entre els dos monòlits. Un cop al coll baixem uns metres fins posar-nos en vessant sud del Cap de Guerrer. La via s'inicia prop d'un arbust.

Regio d´Agulles part central (de dalt a baix.- Veina del Guerrer, Cap de Guerrer. Totxo dels Montoya i Roca de la Partió).

Cap de Guerrer

Regió d´Agulles part de Ponent.
La Regió d'Agulles, mai et deixés insatisfet seu entorn és màgia. Centenars d'Agulles, Roques i Monòlits la comforman, creant una formidable extensió per gaudir moltíssim de la pràctica de l'escalada clàssica mes tradicional.
En aquesta ocasió ens apropem a la seva zona o sector mes central i prop dels alredores del Refugi Vicenç Barbé o d'Agulles com preferiu. Ens fixem en un monòlit molt interessant "El Cap de Guerrer". just darrere de la interessant Roca de la Partió, aquesta també just darrera del Refugi.
El Cap de Guerrer és la segona agulla de la carena que s'ubica després de la Bola de la Partió fins a la Boteruda del Gran.

Ens fixem en la Via UME 40è Aniversari, ens imaginem que aquesta via es va obrir per celebrar els quaranta any de consolidació de la Unió Muntanyenca de l'Eramprunyà.
Encara direm que l'itinerari el veiem molt forçat i que trepitja directament altres del costat com la via Normal i la via Cerambix.
Sense mes us deixem amb la ressenya. Esperem que us agradi.


Peus de Via.

L1.

R1.
L1 (6a ó V+/Ae).-

Localitzem l'inici de la Via al costat d'una mena de canal, buscant els primers assegurances per sota d'unes petites baumes allargades. Ens equipem i comencem aescalar per una paret bastant vertical i amb la primera assegurança una mica allunyat, jejeje. Si li entrem una mica per l'esquerra amb algun pas finit de seguida vam col·locar una cinta exprés i ens assegurem en aquest primer segur. Bona roca però preses petites i buscar molt bé els peus.
Arribem a un segon segur, després d'aquest ve el pas més dur de la via hem de remuntar des de la buamita i pas molt exagerant per arribar a agafar el següent segur. Si disposem d'estreps podem fer-ho en Ae però igualment costa bastant. Una altra opció és flanquejar cap a l'esquerra amb molt de compte i buscar alguna cosa més flexible per sortir del pas.
Un cop superat la dificultat baixa i arribem a la R1, situada a l'inici d'una bauma allargada. R1, dos parabolts amb xapa i anelles. Reunió Rpelable. 6 parabolts en uns 20 metres.

L1.

L2.

L2.

R2.
L2 (V/V+).-

Sortim rectes cap a l'esquerra des de la R1, per una placa vertical. Seguint les assegurances, fins arribar a un llavi. Que continués per una altra placa vertical on trobarem passos més fins i de mirar-bastant. Com a consell, no seguir a ulls clucs la línia d'assegurances és més fàcil anar escalant una mica per l'esquerra d'aquestes. Després d'aquesta última placa la difiucultad va minvant fins arribar a la R2, de nou situada en una marcada lleixa. R2, dues parabolts amb xapa i anelles. 6 parabolts en uns 30 metres.


L3.

L3.

R3.
L3 (V).-

Sortim de nou rectes, seguint la línia marcada per les assegurances, el primer gairebé en tocar a la sortida des de la reunió. Aqui la dificultat és bastant mes amable, i et fa gaudir de l'escalada. Aquest llarg pràcticament és l'itinerari original de la Via Normal, només que amb un altre tipus d'assegurances. Remuntem algun ressalt, gairebé arribant al final del llac tindrem algun pas a mirar-se. Després la dificultat decreix i arribarem a la R3, a pocs metres del cim del Cap de Guerrer. R3, dos parabolts amb xapa i anelles. Reunió Rapelable. 8 parabolts en uns 35 metres.


L3.

Regió d´Agulles (de Esq. a Drt.- les Bessones, El Pingüí, la Vespa, Canavalada, la Bola de la Partió i la Bitlla).

Cim Cap de Guerrer.

Guti & Vanessa. Cim Cap de Guerrer.

El Setrill i Broc del Setrill.

Instalació per rapelar. R1, Via Pitonisses.
Descens:

Després d'acabar de pujar la cordada, remntamos uns pocs metres fins al cim del Cap de Guerrer, marcada amb una gran fita de pedres. Fem les fotos per donar constacia de la nostra visita. Les visites com en la majoria d'Agulles i Roques de la zona són formidables.
Després d'aquests vam decidir iniciar el descens. Buscant a la vessant nord una instal·lació de ràpel, que és R1, de la Via pitonisses.
Des d'aquí només ens queda fer un sol ràpel volat en part d'uns 25 metres que ens deixés al coll entre la Veïna del Cap de Guerrer i el Cap de Guerrer. Després després de recollir material, baixarem per la nostra esquerra mirant a la Veïna del Cap de Guerrer per una zona boscosa fins arribar a corriol que ens portarà fins al Refugi. Un cop allà o seguim escalant o desfem el camí per on hem vingut fins el vehicle a Can Maçana.


Rapel Cara Nord.

Refugi d´Agulles ó de Vicenç Barber.

No hay comentarios:

Publicar un comentario