sábado, 7 de agosto de 2021

Ascensió Miranda de Sant Pere "Via Directa J.B.,6a - 60 m." Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Miranda de Sant Pere.

Ens dirigim a la Regió de Tebes "Les Magdalenes" també coneguada mes popularment com Gorros. A la Miranda de Sant Pere una de les roca mes allunyades i per això també més tranquil·les de l'enrenou constant d'excursionistes i visitants que transcorren pel Camí de l'Ermita de Sant Joan i Sant Onofre.
Aqui trobarem alguns itineraris d'escalada de caràcter clàssic la majoria equipats i iniciació.
Ens acostem per a realitzar una de les vies dels germans Masó i vam acabar fent la via de Joan Baraldés. Us deixem amb la descripció, esperem que us agradi.

Camí d´acces, Marques blaves.

Miranda de Sant Pere. (Cara Est).

Aproximació.-

Deixem el vehicle al pàrquing del Monestir de Montserrat. I ens dirigim al funicular de Sant Joan o podem pujar pel camí de Fra Gari (opció més llarga i pesada segons anem carregats posar així una 1 hora o 1 hora i 40 minuts per arribar als peus de via). Recomanem agafar el funicular a Sant Joan.
Un cop a l'estació superior del Funicular a Sant Joan,  sortin en direcció al Pla de les Taràntules, i d'aquí cap a l'ermita de Sant Joan. Sense arribar a agafar l'últim tram (asfaltat, fita indicativa en la mateixa bifurcació) que va cap a la Roca Christian Dios, juntament les restes de l'antiga ermita de Sant Onofre. Busquem un sender que baixa a la nostra esquerra amb marques blaves (en algun arbre o pedra) en direcció Clot de la Monica.

El sender va vorejant, i descendint cap a un coll entre dos Agulles Miranda de Sant Joan i Miranda Xica, és el coll del Vasal dels Gats. Des d'aquí continuarem descendint per la nostra esquerra (en sentit de la marxa). Baixarem per un llom pedragos, uns metres més avall veiem un altre sender a la dreta que va vorejant la Miranda de Sant Perecontinuem per aquest, actualment marcat amb algunes fites de pedres, sense allunyar-nos gaire de la paret verermos un primer clar a la base de la paret aqui comença la Via Gateta, haurem de seguir baixant bastant metres fins a trobar un segon clar amb algunes esbarzer mes aixafades i trobarem l'inici de la via una mica mes a baix a la nostra izquieda amb xapes de color groc comença la Via la Piula.


Peus de Via.

L1.

R1.

L1 (6a).-

Localitzem l'inici de la Via, buscant un primera assegurança a la paret uns poc metres per sota d'una panxa. Vam començar a escalar rectes cap amunt a buscar aquest primer segur. Continuem i ens situem sota d'una panxa on trobem un bon pas per tibar, però molt ben assegurat. El superem i després d'aquest la dificultat minva. Ara tenim una bona excursió fins al següent segur amb tendència cap a la dreta. I per últim un parell de pas de flanqueig cap a la R1, uns metres per de baix d'un sostre. R1, Dos parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. Cinc parabolts en uns 25 metres.

L1.

L2.

R2.
L2 (6a).-

Sortim rectes des de la R2, cap a un sostre, on trobarem el pas mes dur d'aquest llarg. Aquest pas cal buscar una bona col·locació de el cos de dreta a esquerra buscant una bona presa i tibar de valent, pas ben assegurat.
Després d'acabar de remuntar elste pas, tornem a tenir una altra excursioneta fins a trobar el, següent segur, en les part amb menys dificultat veiem que la distabcia entre assegurances és considerable, la qual cosa ens fa estar concentrats.
Arribem fins a una part mes vertical una mica desplomada i fent un pas cap a la dreta veiem la continuació de l'llarg. Cal vigilar amb una llastra a la nostra esquerra que sembla estar a punt de desprendre.
Superem aquest pas amb millors preses que en l'anterior i la dificultat baixa bastant, només ens queda trobar la R2, que veurem un metre per sota d'un arbust (Sabina), una mica més amunt aquesta altra reunió de la Via La Piula. R2, Dos parabolts amb xapa. Reunió no rapelable. Sis parabolts en uns 35 metres.


L2.

Cim Miranda de Sant Pere.

Vanessa & Guti, Cim Miranda de Sant Pere.

Descens:

Després de recollir material, gaudir de les vistes, fotos, etc. Farem la tornada caminant pel llom de la Miranda de Sant Pere cap a la Miranda de Sant Joan i Miranda Xica, Fins a arribar de nou al Coll del Vasal dels Gats, i des d'alli desfarem el camí per on vam venir.

Regió de Tebes - Gorros.

Retorn.

Fitxa Tecnica.-

Via: Directa J.B..
Zona: Sant Joan / Gorros - Montserrat.
Dificultat: 6a.
Dificultat obligada: V+.
Longitud: 60 metres.
Grau d'exposicions: Baix.
Grau de compromís: Mitjà / Baix .
Equipament: Via equipada amb parabolts , R 's no són raperables.
Material. 6 cintes exprés + R 's, Baga d'ancoratge. Opcional: Algun friend..
Orientació: Est.

Croquis i ressenyes Miranda de Sant Pere " Via Directa J.B." Monistrol de Montserrat (Barcelona) extret de.- https://escaladesmediocres.blogspot.com/ modificat per Els Cinc Peus al Gat.



































 

No hay comentarios:

Publicar un comentario